De beste appene for å lære å spille piano

Det er få instrumenter som kan være like vakre som et piano, men i likhet med alle andre instrumenter krever det mye innsats dersom man skal bli flink til å spille det. Et piano er ikke bare stort og tungt, men det er også dyrt, så det er ikke akkurat noe alle og enhver kan ha stående i stuen sin. Så hvordan skal man øve på piano uten å ha et piano hjemme?

Om man ser bort fra muligheten til å øve med et keyboard er det også flere andre muligheter. En mulighet som gradvis har vokst seg med populær er å øve på å spille piano med apper på mobilen!

For de litt eldre høres det kanskje litt merkelig ut, men det finnes mange gode pianoapper som er spesiallaget for å lære både amatører og viderekommende hvordan de kan bli flinkere på piano.

Å øve piano på en mobilapp er selvsagt ingen erstatning sammenlignet med å spille på et ekte piano, men kan fungere som et godt supplement til øvingen, spesielt når man er på farta eller ønsker å øve på steder som tidligere hadde vært umulige.

Vi har testet en del av de mest populære appene for å lære å spille piano, og nedenfor kan du se hvilke vi anbefaler til ulike situasjoner. Her har vi funnet frem noen gode apper, og listen nedenfor er ikke i noen spesiell rekkefølge.

App #1) Perfect Piano

Perfect Piano er en Android-app som fungerer til både mobiler og nettbrett. Her kan man simulere et piano med opptil 88 tangenter som kan kobles opp mot tusenvis av noteark som ligger inne i appen.

Det er mulig å koble appen mot et lite USB-keyboard hvis du virkelig vil få mest mulig ut av øvelsene dine når du er på farta.

Jevnt over er Perfect Piano kanskje den beste appen for å simulere er ekte piano, og fungerer knallgodt dersom du bare ønsker å spille eller øve litt mens du er på farta. Denne appen passer best for de som allerede er godt kjent med de ulike notene og kan spille litt, og er ikke spesielt god for deg som er helt fersk til å spille piano.

App #2) Simply Piano

Simply Piano var originalt en iOS-app, men nå finnes den også til Android. Denne piano-appen har både støtte for ekte pianoer (bare legg mobilen ved siden av for å få feedback på øvingen din) så vel som simulerte pianoer i appen. Her finnes det dessuten øvelser for alle ferdighetsgrader, så det er helt perfekt hvis du ikke helt vet hva du vil spille, men heller vil fokusere på teknikk og øvelse.

App #3) Yousician

Yousician er en veldig populær app som kan lære deg å spille både piano, gitar, bassgitar eller ukulele kun ved å ha appen åpen, men krever at man har tilgang til et piano eller keyboard for å bruke den. Her bruker man altså et ekte instrument sammen med appen for å lære seg å spille piano, og kan få øyeblikkelig tilbakemelding på hvor mange noter du bommet på, om du spilte for raskt eller for tregt, om pianoet er ustemt eller om du spilte feil.

Her kan man altså bruke appen for å finne egne feil når man spiller piano, og bruke disse tilbakemeldingene til å forbedre seg.

Appen er kanskje ikke sånn supergod for nybegynnere, men har en tendens til å være mye brukt blant de som driver med musikk litt mer seriøst. Det er til og med semiprofesjonelle pianister som bruker denne appen for å finne ut hvilke feil de gjør når de spiller.

App #4) Piano Academy

Piano Academy er en god app for nybegynnere! Her kan man få videoinstruksjoner fra selv laveste nivå som hvor de ulike tangentene er, til mer avanserte teknikker. Om du ikke helt har alle grepene og notene på plass er nok dette den beste appen å begynne med, for her blir du guidet fremover for å bli en bedre pianist.

Om du allerede kan en del piano kan du fortsatt få nytte av appen, for det er også en del hjelp for deg som spiller på et mer avansert nivå.

Kan man bruke en pianoapp istedenfor et ekte piano for å lære å spille?

Det er mange som lurer på om en pianoapp på mobilen kan fungere som en erstatning til et ekte piano, og det kan det dessverre ikke. Pianoapper er et godt tilleggsmiddel for å lære å spille piano, men man kommer neppe til å bli spesielt god på piano dersom man kun spiller via mobilen og aldri bruker et ekte piano.

Dersom du ønsker å lære å spille piano anbefaler vi å investere i et keyboard. Dette er jo et slags elektronisk piano, og selv om det for en viderekommen pianist vil være veldig store forskjeller, er et keyboard mer enn godt nok for en nybegynner. Det fungerer knallgodt for å lære seg å spille sine første melodier, lære seg alle tangentene, og for å begynne å eksperimentere med å spille piano.

Om du blir god til å spille keyboard kommer du også til å bli god til å spille piano, og kan bytte fra keyboard til piano uten noen problemer i det hele tatt.

Et keyboard trenger ikke nødvendigvis å være spesielt dyrt heller. Man kan få et godt keyboard fra Yamaha til en tusenlapp (fra f.eks Jollyroom ved å klikke her). Dette er jo da selvsagt ikke verdens beste keyboard, men det er mer enn godt nok til å fungere de første årene man vil lære seg piano og keyboard.

Denne artikkelen inneholder annonser for Jollyroom.

Les også:

Legg igjen en kommentar