Hvordan laste ned fra Viaplay

Viaplay er en av Norges største strømmetjenester, og lar deg strømme både innhold fra Viasat-kanaler som TV3, så vel som både sport, filmer og TV-serier. Det er et godt alternativ til Netflix eller HBO Nordic, men så kommer jo spørsmålet om det er mulig å laste ned innhold på Viaplay for å se det når man ikke er koblet til internett.

Det er heldigvis mulig å laste ned innhold på Viaplay, men kun på mobiler og nettbrett. For å laste ned TV-serier og filmer fra Viaplay må du være logget inn på appen og ha et aktivt abonnent. Deretter finner du frem til filmen eller episoden av TV-serien du vil laste ned, og klikke på knappen i menyen som heter «Lagre offline». Når dette er gjort lastes episoden/filmen ned, og du kan når som helst se den selv om du ikke er koblet til internett.

Nedlastet innhold er tilgjengelig i 30 dager etter at du lastet det ned, og deretter må du koble deg mot internett minst én gang for å oppdatere lisensen. Dette gjøres automatisk så lenge du er inne på Viaplay-appen når du er koblet til internett.

Les også: Slik kan du laste ned fra Netflix.

Viaplay sin logo
Viaplay sin logo.

I utgangspunktet nekter appen å laste ned innhold med mobildata, og vil kun laste ned via trådløst nett. Om du likevel skulle ønske å bruke datatrafikk på å laste ned innhold må du gå til kontoinstillinger og huke av fanen for det.

Det er altså ikke mulig å laste ned innhold på PC, Mac, Apple TV eller Smart-TVer per dags dato. Det er også noen få utvalgte filmer og TV-serier som ikke kan lastes ned, selv på mobiler og nettbrett. Dette skyldes at Viaplay kun eier rettighetene til at disse kan strømmes – ikke lastes ned. Heldigvis gjelder det kun et lite fåtall av filmer og serier.

Når man laster ned filmer og TV-serier ligger disse altså lagret på enheten din, men kan kun spilles av via Viaplay-appen. Hver film bruker omtrent 2-3 GB med lagringsplass, mens en episode av noe kan ta alt fra 600-700 MB til 2 GB per episode, basert på lengde og kvalitet.

Les også: Hvordan laste ned fra Disney+.

OBS. dersom du reiser ut fra Europa har ikke Viaplay lisens til å la deg se innhold selv om du har lastet det ned! Du bør derfor sette Viaplay-appen i offlinemodus før du tar den med utenfor Europa eller EØS-land!

Denne artikkelen inneholder annonser for Viaplay.

Les også:

Legg igjen en kommentar