Hvordan strømme i Ultra-HD 4K på Viaplay

Å strømme filmer og TV-serier i Ultra-HD, også kjent som 4K, er noe helt eget! Her får man et utrolig klart bilde som ser bedre ut enn det meste man har sett tidligere.

Det er mange som ønsker å strømme både filmer TV-serier og sport i 4K på Viaplay, men dette krever ganske heftig utstyr. Nedenfor skal vi se nærmere på hva du trenger for å strømme i 4K, og hvordan du gjør det når du har riktig utstyr.

Dette trenger du for å kunne strømme i Ultra HD på Viaplay

Det er mulig å strømme i Ultra HD med Viaplay, men det krever en del utstyr. Først og fremst trenger man en TV som støtter å vise Ultra-HD, noe som altså krever at TV-en har 4K-oppløsning.

Man trenger også en god og stabil internettlinje for å strømme i 4K. Det minste man klarer er 25 Mbps, men det anbefales likevel å ha ca. 100 Mbps for å gi et jevnt og fint bilde i Ultra HD. Dette er altså veldig mye, og langt ifra alle har såpass god internettlinje hjemme. Du kan bruke en aktør som Tjenestetorget for å sjekke hvordan du kan få en såpass raskt internettlinje så billig som mulig.

Man trenger også en strømmeenhet som lar deg strømme i 4K. Per slutten av 2020 må man enten bruke Apple TV 4K, en Chromecast Ultra, eller en PC med Microsoft Edge nettleser kombinert med en HDCP 2.2-HDMI-kabel. PC-en trenger også en 7. generasjons Intel Core-prosessor (eller bedre).

I tillegg til alt utstyret trenger du selvsagt en strømmepakke hos Viaplay (som kan skaffes ved å klikke her).

Det er altså en del spesialutstyr som kreves, så det er langt ifra alle som kan strømme filmer og TV-serier på Viaplay i 4K selv om de har en kompatibel TV.

Slik strømmer du 4K-innhold på Viaplay

Når alt utstyret er på plass er det bare å starte opp Viaplay-appen og begynne å strømme, så vil man fra innstillingene der kunne velge å sette bildekvaliteten til 4K.

Les også: Slik kan du laste ned innhold fra Viaplay.

Viaplay sin logo

Hvilket innhold kan strømmes i 4K på Viaplay?

Det er langt ifra alt innholdet som er tilgjengelig i 4K på Viaplay, men de jobber stadig med å få mer innhold i dette utrolige formatet. For å få en oversikt over tilgjengelig 4K-innhold kan du klikke på denne nettsiden. Der er det en liste over alt innholdet som kan strømmes i 4K.

Per desember 2020 er det ikke all verdens innhold som er tilgjengelig i 4K på Viaplay, men det er tenkelig at mengden med innhold stadig vil øke. Akkurat nå er Ultra-HD 4K fortsatt såpass nytt og spesielt, og krever mye dyrt utstyr, så folk flest har ikke tatt steget opp til 4K ennå. Man kan derimot regne med at mange flere har mulighet til å se på innhold i 4K om et par år frem i tid, så da blir det trolig også mye mer tilgjengelig innhold i 4K på Viaplay og de ander strømmetjenestene.

Denne artikkelen inneholder annonser for Tjenesteroget, Viaplay og Kjell & Company.

Les også:

Legg igjen en kommentar