Hvordan få Microsoft Word gratis

Microsoft Word er uten tvil det mest brukte programmer for tekstredigering, og det er fortsatt mange som sverger til å bruke dette når de skal jobbe med prosjekter hvor de må behandle eller skrive tekst.

I utgangspunktet er Microsoft Word ganske dyrt. Den billigste Microsoft Office-pakken som inkluderer Word koster ca. 500 kroner i året. Det er jo en del penger for å kunne bruke et skriveprogram, så det er mange som ser på muligheten for å skaffe seg Microsoft Word gratis.

I denne artikkelen skal vi se på noen måter man kan få Microsoft Word gratis på. Det er ikke slik at hvem som helst bare kan laste det ned helt gratis, men det er en del som har mulighet til å skaffe seg lovlige lisenser uten å betale for det.

Vi skal ikke se på ulovlige måter å få Microsoft Word gratis på. Dersom du er på jakt etter å bryte loven ved å omgå produktnøkler må du lete et annet sted. Vi ønsker heller bare å opplyse om hvilke muligheter man har for å skaffe Word gratis lovlig på, for det er faktisk mange som kan få dette uten at de engang vet om det.

Få Microsoft Word gratis via jobben

Dersom du er ansatt et sted som bruker Microsoft Word er det gode sjanser for at du også kan få tilgang til en personlig lisens til å bruke Microsoft Word selv på din private PC. Når men betaler for Word til de ansatte knyttes denne nemlig opp mot e-posten man bruker, og typisk får hver e-post tilgang til å laste ned og bruke Word på 3 enheter.

I praksis betyr det som regel at du bare trenger å logge inn på Microsoft-kontoen din med jobbmail hjemme, laste ned Word, og kose deg med det. Det er jo lurt å høre med sjefen først, men bruk gjerne hjemmekontor og at du vil se litt på dokumenter på kveldstid som unnskyldning, så vil det sikkert gå helt fint.

Få Microsoft Word gratis som student

De fleste høyskoler og universiteter i Norge har lisenser som gjør at alle studentene har lisens til å bruke Microsoft Word mens de studerer. Dersom du allerede er student bør du derfor ta kontakt med IT-avdelingen på skolen din for å høre om mulighetene til å gi deg lisensnøkkelen for å aktivere Microsoft Word på PC-en din.

Akkurat som mange arbeidsplasser har altså de fleste universiteter en studentlisens som gir deg mulighet til å bruke Word på 3 enheter.

Les også: Slik får du studentrabatt på Spotify.

Bruk Word på nett gratis

Det finnes faktisk en måte som lar alle bruke Microsoft Word på, og det er ved å bruke den appen som heter Microsoft Office Online. Dette er en slags nettbasert versjon av Word og de andre Office-programmene som Excel og Powerpoint. Her kan du gjøre omtrent akkurat det samme som i vanlig Word, men ulempen er at den kjøres via nettleseren din, og du må være koblet til internett for å bruke den.

Mange synes Word Online er tungvint, mens andre synes det er et helverdig alternativ til vanlig lokal Word. Så det er i alle fall mulig å prøve det, så kan du selv finne ut om du liker det eller ikke.

Microsoft Office Online er helt gratis, men gir kun 5 GB lagringsplass i skyen. Dette er derimot mer enn nok til å skrive og lagre tusenvis av dokumenter.

De av dere som er kjent med Google Docs vil nok kjenne dere igjen i Word Online. Dette er nemlig en slags kopi av Google Docs (som man for øvrig kan bruke offline også!).

Se etter et godt alternativ til Microsoft Word

Hvis du ikke har noen mulighet for å skaffe deg Microsoft Word gratis kan et annet alternativ være å bruke en av de gratis alternativene til Word. For eksempel har man OpenOffice eller LibreOffice som begge der deg gratis skriveprogrammer som fungerer veldig godt. De er kanskje ikke like gode som Word, men mange regner dem som fullgode alternativer.

Les gjerne guiden til beste gratis alternativ til Microsoft Word for mer detaljer rundt de ulike alternativene man kan bruke istedenfor Microsoft Word.

Denne artikkelen inneholder reklame for Computersalg.

Les også:

Legg igjen en kommentar