Hvordan bruke Google Docs uten internett

Google Docs er en tekstbehandler som kjører direkte i nettleseren din, og er sterkt knyttet opp mot Google sin sky, din egen Google-konto, og ikke minst internett. Det er litt vrient å skulle bruke Google Docs uten å være koblet på internett, men det er likevel fint mulig dersom du planlegger før du mister tilgangen til nettet.

For å bruke Google Docs uten internett må du bruke nettleseren Chrome, og laste ned utvidelsen «Google Chrome uten nett«. Når den er lastet ned, installert og aktivert kan du gå til Google Drive og klikke på tannhjulet oppe i høyere hjørne. Velg «Innstillinger» og huk av for «Bruk uten internett». Og vipps så kan du bruke Google Docs uten å være koblet til internett.

Når dette er gjort kan man bruke Google Docs til å lage nye dokumenter eller endre dokumenter du allerede har opprettet. Dette gjør det mulig å jobbe mens du er på farten, på hytta eller av andre grunner ikke har tilgang til internett i en periode.

Husk at du må gjøre Google Docs klart til å brukes uten internett før man mister forbindelsen, så det er fint å planlegge litt. Verre er det når internett av en eller annen grunn slår seg av plutselig, for da rekker man ikke å sette den i offline-modus før noe skjer. Om du allerede har installert utvidelsen kan det fungere å lage nye dokumenter, men i utgangspunktet får du ikke tilgang til alle funksjonene du kan ha om du ikke setter den i offline-modus mens man ennå har internett.

Les også: De beste alternativene til Microsoft Word.

Fungerer Google Docs godt uten internett?

Siden Google Docs er skybasert er det fortsatt noen begrensninger på hvor godt det fungerer når man ikke har tilgang til internett. For det første vil ikke alle dokumentene dine lastes ned på PC-en din automatisk, kun de nyeste. Om du vil ha flere må du manuelt gå inn på filene dine og velge hvilke som skal være tilgjengelig i offline-modus.

Ellers fungerer den godt i offline-modus, selv om det ikke vil være et helt fullverdig alternativ til Microsoft Word eller OpenOffice siden det hele er skybasert.

Les også:

Legg igjen en kommentar