Hvordan få flere abonnenter på YouTube

YouTube har virkelig tatt verden med storm, for denne tjenesten brukes av flere millioner brukere hver dag. De mest populære innholdsskaperne på YouTube har godt over 100 millioner abonnenter som følger kanalen deres, og lever selvsagt et fint liv kun med inntekter fra kanalen.

Det tar selvsagt lang tid og mye arbeid å bygge seg opp så mange følgere, men også helt vanlige folk kan bygge seg opp en solid porsjon med abonnenter.

Nedenfor har vi samlet sammen en rekke ulike tips og metoder for å skaffe flere abonnenter på YouTube, så håper jeg du kan ta noen av de i bruk for å øke hvordan mange som følger med på kanalen din.

Vi har ingen tips for hvordan du kan jukse deg til høyere tall ved å lure folk til å abonnere eller noe sånt, men heller bare gode råd og tips for hvordan man kan bygge en kanal eller til og med en karriere på YouTube. Dette krever hardt arbeid, men med tipsene våre blir det i alle fall et par hakk enklere.

Lag videoene dine så bra som det går an!

Den første måten å øke antallet abonnenter på er ved å øke kvaliteten på videoene dine. Det er nemlig stor sannsynlighet for at mange kommer til å se minst et par videoer uten å velge å klikke på «Subscribe»-knappen, så mens de ser videoen din må du vise deg frem fra din beste side for å prøve å vise dem at kanalen din er verdt å abonnere på.

Det er derfor knallviktig å bruke tid på å lage videoene dine i skikkelig kvalitet. Litt ekstra arbeid når du spiller inn og redigerer videoen kan føre til mange ekstra abonnenter om videoen først slår an et sted. Om den derimot oser av lav kvalitet er det liten sjanse for at noen kommer til å abonnere i det hele tatt.

Les også: Beste webkamera til YouTube og streaming forklart.

Lag videoer som kommer til å bli sett

Det er ganske lurt å følge med på trender, og hive seg på dem raskt. Om du klarer å henge deg på en populær trend før alle begynner å gjøre det kan du være heldig og få enorme mengder besøk fra YouTube-søk, så det kan være gull verdt.

Nå sier jeg ikke at du bør kaste deg over enhver trend, men om noe som passer for deg først begynner å bli populære på YouTube bør du prøve å være tidlig ute med det fremfor å drøye det for lenge. Før du vet ordet av det er sjansen til å håve inn seere og abonnenter forsvunnet!

Finn ut hva seerne dine liker

Etter hvert som du har en del abonnenter og seere kan du begynne å analysere hvilken type innhold som fenger seerne dine. Noen typer vil trolig slå bedre an på søkeresultatene enn andre, noen vil føre til mange nye abonnenter, mens andre vil være veldig gode for å få abonnentene dine til å se. Så her må du se hvilken type innhold som fungerer best for deg, og det målet du har med YouTube-kanalen din.

Det er fornuftig å se etter innhold som jevnt over gjør det dårlig. Om det så vidt ikke er noen som ser en viss type innhold er det kanskje like greit å droppe det til å begynne med, så slipper det å ta opp masse plass på YouTube-profilen din når potensielle nye abonnenter besøker den for å sjekke ut innholdet ditt.

Så finn ut hva publikumet ditt liker, og fokuser på å lage mer av akkurat dette.

Les også: Hvor mye penger kan man tjene på YouTube? Forklart.

Hold deg til en jevn rutine

Når man skal laste opp videoer for å la abonnentene sine få jevnlig tilgang til nytt innhold bør man spikre seg en fast publiseringsplan og holde seg til den. For mange holder det med en gang i uken, men prøv å hold det til samme ukedag og omtrent samme tidspunkt.

Det er også mulig å publisere videoer oftere enn ukentlig, men pass på at det ikke går på bekostning av kvaliteten på det du publiseres. Igjen bør du prøve å sørge for en fast rutine uansett hvor ofte du publiserer, så om du skal ha tre dager i uka bør du satse på å få til tre faste dager i uka, og aldri publisere noe utenom dette.

Bruk gode titler for å få treff på YouTube-søk

Det er vel verdt å bruke litt tid på å lage gode og beskrivende titler på YouTube! YouTube-søk er nemlig en av verdens mest brukte søkemotorer, og det er mulig å få hundretusenvis eller til og med millioner av visninger fra søk i seg selv. Så istedenfor å ta det første du tenker på bør du tenke godt over hva folk egentlig søker etter, og lage tittelen på en måte som passer til søk.

Dette fungerer selvsagt dårlig på mange typer videoer, som hvis du poster innkjøpsvideoer eller vlogs ofte, men om du snakker om spesifikke temaer eller noe sånt kan det fungere veldig godt.

Del kanalen din i alt av sosiale medier

Man kan virkelig få god effekt av å dele kanaler og videoer i sosiale medier, og her tenker jeg ikke bare på Facebook og Instagram. Det er mange andre typer sosiale medier som Reddit, Imgur, Tumblr og andre steder hvor man kan dele klipp og stillbilder fra videoen med link til den. Om man har litt flaks og en god video kan den gå viralt og få tusenvis av seere på kort tid.

Det er visse typer videoer som fungerer godt for å spre seg i sosiale medier, og det er ofte tilsynelatende flaks som avgjør hva som går viralt eller ikke. Det er derfor ikke noe man bør ha som hovedstrategi for å få seere og abonnenter, men heller noe man bør prøve med jevne mellomrom for å se om man kan få litt ekstra boost av det.

Inngå samarbeid med andre YouTubere

Å ha samarbeid, eller collaborations som det ofte kalles i YouTube-verden er en lur måte å skaffe seg flere abonnenter på. Man kan ha både fysiske møter hvor man spiller inn flere videoer sammen, eller finne en kreativ løsning for et samarbeid uten å faktisk være fysisk sammen.

Slike samarbeid kan være geniale hvis man har omtrent lik type innhold. Her kan man nå ut til alle abonnentene til den man lager en samarbeidsvideo med, og de får gjort det samme med dine abonnenter. Om de liker det de ser er det gode sjanser for at du får deg en ny følger, for disse er jo allerede interessert i denne typen innhold.

Det kan være litt vanskelig å komme i gang med slike samarbeid, men husk at det er en ting som er positivt for dere begge som samarbeider. Så ta kontakt med andre YouTubere som har mindre eller like store kanaler som deg selv og spør om de kunne tenke seg å prøve å lage et samarbeid.

Typisk laget man to videoer hvor dere publiserer en på hver deres kanal, og linker og oppfordrer seerene til å sjekke ut den andre videoen på kanalen til den du samarbeider med.

Vær aktiv på andre medier

Bare det å være aktiv på andre sosiale medier kan føre til at du får både seere og følgere på YouTube. Sørg for at YT-kanalen din er enkel å finne når noen er innom profilen din på andre sosiale medier, og vær aktiv på dem. Om du kan få følgere på disse sosiale mediene er det stor sjanse for at en del av dem også drypper over på YouTube og abonnerer på kanalen din der.

Lag videoer som passer inn i algoritmen til YouTube

YouTube har utviklet en ganske komplisert algoritme, og denne kan du jobbe mye med uten å helt skjønne den, men det er likevel lurt å bruke litt tid på å lese deg opp på hvordan den fungerer. Ved å lage videoklipp som passer godt inn i YouTube-algoritmen øker du sjansene dine for å dukke opp som forslag til andre videoer brukere kan se når de har sett en helt annen YouTube-video.

Om du har gode posisjoner på slike oppføringer kan du trekke til deg enorme mengder med seere og abonnenter på kort tid, så dette er gull verdt!

Bør man kjøpe abonnenter?

Det finnes mange nettsider som selger abonnenter til YouTube, men det er ikke noe vits i å bruke penger på dette. Dette er ikke ekte kontoer, så alt du oppnår er at det står et høyere tall ved siden av profilen din. Med andre ord helt bortkastede penger!

Da er det mye bedre å heller bruke pengene på å produsere innhold som kan brukes for å gjøre kanalen din bedre enn den allerede er. Kanskje er det på tide for å oppgradere noe utstyr eller kjøpe inn noe annet du trenger til videoene dine?

Les også:

Legg igjen en kommentar