Hvilket webkamera er best til streaming? Forklart

Dersom du drømmer om å begynne med streaming på en tjeneste som Twitch er et viktig webkamera en av de første investeringene mange gjør. Med et godt webkamera får man all verdens forskjell på bildekvaliteten sammenlignet med et webkamera som følger med på laptoper og lignende, og her merker man tydelig oppgraderingen.

Akkurat som med alt annet utstyr til PC og streaming er det mange valg man må ta, for det er definitivt mange ulike typer webkamera på markedet. Men hvilket webkamera er best for deg som vil begynne med streaming?

Det er nemlig noen webkameraer som er spesialutviklet for streaming, og det beste alternativet på markedet per 2021 er Logitech Streamcam (kan bestilles fra Kjell & Company her, eller Coolshop her). Prisen er på rundt 2 000 kroner, men man får likevel mye for pengene, og et krystallklart kamerabilde med autofokus som hele tiden lar ansiktet være i fokus.

Logitech streamcam

Med Logitech Streamcam kan man filme og streame i 1080p, altså i Full-HD. Bildet filmes dessuten i 60 FPS, og man får derfor et krystallklart bilde som man umulig kan klage over. Dette webkameraet er så godt at det også egner seg bra til å filem videoklipp til YouTube og sånt, så hvis du vil lage YouTube-videoer kan du faktisk gjøre det med dette webkameraet. Det følger med fester som lar deg feste det mer eller mindre hvor du vil, og det er enkelt i bruk.

Det finnes også noen billigere alternativ til Logitech Streamcam, men om man skal satse seriøst på streaming bør man jobbe mot å oppgradere over tid uansett. For omtrent 700 kroner får man kjøpt Logitech C505, et webkamera som egentlig er utviklet for webmøter, men som også er et godt startwebkamera for streaming.

På C505 får man ikke full-HD, men «kun» 720p. Dette er jo ganske bra, men vil være merkbart for de som har veldig store skjermer. Til streaming fungerer det ganske bra, men om du vil satse på YouTube bør du nok gå for den kraftigere utgaven ovenfor.

Så om du skal streame så er Logitech Streamcam det aller beste valget for deg som vil ha kvalitet, og da får du et webkamera som kommer til å holde i mange år fremover. Her kan du lage videoklipp i Full-HD, og har egentlig det aller beste webkameraet som en streamer kan ha uten å koble på et ekte filmkamera til mange titalls tusen kroner.

Les også: Hvordan få flere abonnenter på YouTube.

Kjøp en egen mikrofon

Begge webkameraene vi har snakket om i denne artikkelen inneholder egne mikrofoner på selge webkameraet. Disse er dessverre ikke gode nok for deg som skal streame eller lage YouTube-videoer. Her må man nesten ha en egen mikrofon altså, og et godt valg for både streamere og YouTubere er Snowball for deg som vil ha det litt billig, og Yeti for deg som vil ha det aller beste.

Disse to er gode nok til å gi skikkelig lyd uten noe støy når du lager videoklipp eller sender livestream, og er vel verdt pengene. På de mikrofonene som følger med på webkameraene er det dessverre ikke alltid like god kvalitet.

Denne artikkelen inneholder annonser for Kjell & Company og Coolshop.

Les også:

Legg igjen en kommentar