Kan man dra på jobb med feber? Forklart!

Nå som verden er godt inn i en pandemi er det mange spørsmål som må stilles, og en av disse er når man er i form til å reise på jobb. Vi vet jo alle at vi skal holde oss hjemme fra arbeidet hvis vi har symptomer som kan ligne på en luftveisinfeksjon, men hvordan er det egentlig når man har feber?

Feber regnes som et symptom på både covid-19 og andre luftveisinfeksjoner, og man skal derfor holde seg hjemme fra arbeidsplassen dersom man har feber. Ofte får man feber før noen av de andre symptomene dukker opp, og dette er dessuten den tiden hvor både Covid-19 og en rekke andre luftveisinfeksjoner er mest smittsomme, så da er det lurt å holde seg på hjemmekontoret dersom det er mulig.

Les også: Hvilken temperatur regnes egentlig som feber? Forklart.

Dersom du mistenker Covid-19 må du selvsagt kontakte lege eller teststasjon for å få testet deg så fort som mulig. Da kan du la legene få ta avgjørelsen, og bestemme hvorvidt og hvor lenge du må holde deg hjemme fra jobb.

Les også: Slik kan du ta en covid-test hjemmefra.

Hvis du tester negativt for Covid-19 skal du fortsatt holde deg hjemme fra jobb så lenge du har feber, men kan returnere tilbake når du har en god allmenntilstand. Det vil si at du føler deg ganske frisk, er feberfri og lignende, selv om du kanskje har litt hoste eller lignende som sitter igjen. For sykdommer som influensa kan hoste henge igjen i mange uker, og da kan legen friskmelde deg til å dra på jobb selv med symptomer.

Frem til du har god allmenntilstand vil fastlegen kunne skrive sykemelding for deg, men du må bruke de tre dagene med egenmelding først dersom du har mulighet til det.

Merk at denne artikkelen er skrevet mens Covid-19-pandemien sto på for fullt. Om du leser dette i fremtiden kan rådene ha endret seg.

Les også:

Legg igjen en kommentar