Kan man gå på butikken når man er i karantene? Forklart

Det er flere situasjoner hvor man havner i såkalt covid-karantene, for eksempel dersom man har vært i en rød sone i utlandet, venter på svar på en covid-test, eller har vært i nærkontakt med noen som er bekreftet smittet av sykdommen. Både leger og visse andre offentlige tjenstepersoner kan pålegge deg å være i karantene, og dersom man bryter karanteneregler kan man få en enorm bot.

Det er mange som lurer på hva man kan og ikke kan gjøre når man er i karantene, og om det er lov å gå på butikken når man er i karantene, og heldigvis har vi svarene. Vi har nemlig sjekket over nettsidene til FHI for å finne ut av om man har lov til å gå på butikken når man er i karantene.

Man har faktisk lov til å gå på butikken selv om man er i karantene, men kun for helt nødvendige ærender og apotekbesøk. Det betyr at du kan gå på butikken dersom du er helt tom for mat, dopapir, medisiner eller lignende, men du har ikke lov til å dra på shopping.

Les også: Kan man dra på jobb med feber? Forklart.

Når du er på butikken mens du er i karantene må du være ekstremt påpasselig på å holde 1 meters avstand til andre i butikken. Noen mener også at man bør bruke munnbind, men dette er jo ikke noe FHI nødvendigvis anbefaler.

Les også:

Legg igjen en kommentar