Hvordan teste seg for covid hjemmefra

Alle som har forkjølelsessymptomer som feber, sår hals, tett nese eller lignende skal ifølge FHI teste seg for covid. Som oftest blir dette gjort enten hos den lokale fastlegen sin, men det er også en rekke kommuner som har opprettet egne teststasjoner hvor man møter for å teste seg for covid.

Dersom man føler seg ganske syk, eller rett og slett ikke er i form til å komme seg til teststasjonen så hadde det jo vært fint å kunne teste seg hjemmefra. Det er jo ikke akkurat deilig å skulle gå flere kilometer til nærmeste teststasjon hvis man ikke har transport, og man kan jo ikke akkurat ta bussen inn til sentrum heller. Men er det egentlig mulig å teste seg for covid hjemmefra?

Det er to muligheter for å teste seg for covid hjemmefra. Du kan enten bestille hurtigtester på nettet og få dem levert i postkassen, eller så kan du kontakte kommunen din for en PCR-test. Dersom du er svært syk kan mange kommuner komme hjem til deg for å ta en test, selv om dette har blitt lite utbredt etter at hurtigtester ble vanlige.

Les også: Slik kan du sjekke om du allerede har hatt covid på et punkt.

Kan man få en gratis hurtigtest for covid?

Det er mulig å få gratis hurtigtester fra kommunen dersom du er i det som regnes som den prioriterte gruppen. Dersom du har symptomer på covid eller tilsvarende kan du ha krav på en gratis hurtigtest. Det er litt forskjellige fremgangsmåter for å få disse fra kommune til kommune, så ta en titt på nettsidene til kommunen din for å finne ut hvordan du går frem for å få en gratis covid-test.

Les mer: Pris på covid-tester forklart.

Er det vanskelig å teste seg for covid hjemmefra?

Det er ikke vanskelig å teste seg for covid hjemmefra, og alle kan få det til. Man skal i utgangspunktet bruke hurtigtesten på samme måte som når man tar en PCR-test, men man tar kun prøven i nesten. Selve bomullspinnen skal omtrent 2 centimeter inn i nesen.

Denne artikkelen inneholder annonser for Farmasiet.

Les også:

Legg igjen en kommentar