Hvordan teste seg for covid hjemmefra

Alle som har forkjølelsessymptomer som feber, sår hals, tett nese eller lignende skal ifølge FHI teste seg for covid. Som oftest blir dette gjort enten hos den lokale fastlegen sin, men det er også en rekke kommuner som har opprettet egne teststasjoner hvor man møter for å teste seg for covid.

Dersom man føler seg ganske syk, eller rett og slett ikke er i form til å komme seg til teststasjonen så hadde det jo vært fint å kunne teste seg hjemmefra. Det er jo ikke akkurat deilig å skulle gå flere kilometer til nærmeste teststasjon hvis man ikke har transport, og man kan jo ikke akkurat ta bussen inn til sentrum heller. Men er det egentlig mulig å teste seg for covid hjemmefra?

Det er faktisk fint mulig å ta en covid-test hjemmefra, men dette må gjøres i regi av en privatlege, for dette er ikke noe det offentlige tilbyr med mindre man bor på syke- eller pleiehjem. For å teste seg hjemmefra kan man enkelt nok bestille et testkit fra Tigeni som kommer i posten. Ta testen og send det i retur, så får du svar innen 3 dager.

Les også: Slik kan du sjekke om du allerede har hatt covid på et punkt.

Slik fungerer en covid-hjemmetest

Det er ganske enkelt å teste seg for covid hjemmefra. Det første du må gjøre er altså å gå til nettsidene til Tigeni for å bestill et testkit. Det er sikkert også noen andre aktører som driver med det samme, og man bør regne med å betale rundt en tusenlapp for hele pakken.

Når man har bestilt testkitet er det bare å vente til det kommer i posten, noe som pleier å gå veldig fort. Når den kommer frem tar du kontakt med Tigeni, så vil kvalifisert helsepersonell hjelpe deg med å gjennomføre testen over videochat. Der forklarer de hvordan det hele foregår, og de fleste får det helt fint til.

Etter at prøven er fullført pakker du prøven inn i pakken som følger med, og sender den tilbake til Tigeni. Denne sender man i posten, og heldigvis har Posten begynt med å hente pakker i din egen postkasse, så du trenger fortsatt ikke å forlate hjemmet ditt.

Selve prøven gjennomføres sammen med Legevakt Vest, og er en fullgod test som er godkjent av norske myndigheter. Så denne er like god som den testen du tar hos legen eller på testasjonen.

Når prøven er sendt av gårde er det bare å vente i noen dager til mens den analyseres, så får du svaret innen tre dagers tid. Dersom den er positiv vil smittevernansvarlig i kommunen din varsles, så kan dere lage en plan med tanke på smittesporing.

Les også: Slik sjekker du svar på covid-tester på nett.

Kan man få en gratis hjemmetest for covid?

I utgangspunktet tilbyr ikke kommuner med gratis hjemmetesting av covid. Så hvis du vil ha den vanlige, gratis covidtesten må du komme deg til et legesenter eller teststasjon.

Det store unntaket er personer som bor på pleie- eller sykehjem hvor det er ekstra beredskap i hjemmet.

Les mer: Pris på covid-tester forklart.

Er det vanskelig å teste seg for covid hjemmefra?

Det er ikke vanskelig å teste seg for covid hjemmefra, og alle kan få det til. Man får hjelp og veiledning via kvalifisert helsehjelp gjennom hele prosessen, så det er ikke noe å bekymre seg over.

Denne artikkelen inneholder annonser for Tigeni.

Les også:

Legg igjen en kommentar