Må barn testes for covid ved hoste, tett nese eller feber? Forklart

Alle voksne som har symptomer på luftveisinfeksjoner skal teste seg for covid. Det betyr at man bør kontakte legen eller teststasjon for å booke en covid-test dersom man har feber, hoste, hodepine, slapphet, sår hals, rennende nese, tett nese eller har nettsatt luft- eller smakssans.

Men gjelder egentlig det samme for barn som får symptomer på luftveisinfeksjoner?

Folkehelseinstituttet (FHI) anbefaler at man ikke må teste barn med det samme. De råder til at det er lov å la barnet være hjemme fra barnehage eller skolen i noen dager for å se an formen før man tester barnet for covid. Unntaket er hvis symptomene er feber eller hoste, for da bør de teste seg.

Det er også lov å la barnet returnere til barnehagen dersom symptomene blir raskt bedre, uten at barnet må ha noen negativ covid-19-test.

Les også: Hvordan teste seg for covid hjemmefra.

Dersom barnet kun har rennende nese som symptom kan det for øvrig fortsatt reise i barnehagen, så lenge det ikke er noen symptomer og allmenntilstanden er god ellers.

Må barn ta den samme testen som voksne?

Barn som skal teste for covid må gjennomføre den samme testen som voksne, og denne er det jo naturligvis mange barn som synes er ganske ekkel. Dessverre finnes det ikke et mer skånsomt alternativ for barn per 2020.

Les også:

Legg igjen en kommentar