Hvordan få gratis hurtigtest for covid

Det har blitt stadig mer vanlig med hurtigtester hvor man selv kan teste om man er infisert med covid-19 hjemme. Disse hurtigtestene lar deg få svar på prøven i løpet av så lite som 15 minutter, så det er en enkel måte å sjekke om du er syk på før du reiser på arrangementer, drar på jobb eller skal treffe noen.

Mange kjøper hurtigtester på apoteket eller andre steder, men da må man jo betale for hurtigtestene selv. Nettapotek som Farmasiet selger hurtigtester for så lite som 69 kr per test, men når man er en husstand på 4 hvor alle skal teste seg hver morgen i flere dager blir det fort en del penger.

Det er heldigvis mulig å få tak i gratis hurstigtester for å sjekke om man har covid, så hvordan skal man gå frem for å få testene gratis?

Per januar 2021 er det bestemt at alle som er i den såkalte «prioriterte gruppen» skal få gratis hurtigtester. Disse deles ut på teststasjoner i alle kommuner i hele Norge, og man kan dra dit for å hente gratis hurtigtester. Personer som er innenfor den prioriterte gruppen er de som har symptomer, har smitte i husstanden, nærkontakter av noen smittede, og ansatte og elever i skole og barnehage.

Dette betyr videre at alle andre i utgangspunktet må betale for hurtigtestene sine. Om du ønsker å ta en test før du skal på et arrangement må du derfor betale for denne selv. Det samme gjelder hvis du skal ta en test før du reiser til utlandet.

Om du må teste deg før du kan komme på jobb er det arbeidsgiver sitt ansvar å sørge for at du får en test, så da kan de betale testen for deg, eller dekke utgiftene du selv har ved å kjøpe en covid 19-hurtigtest.

koronavirus covid-19

Det kan være ulike fremgangsmåter for hver kommune

De fleste kommuner har åpent for at alle personer i den prioriterte gruppen kan komme for å hente tester selv, men de nøyaktige vilkårene for når og hvordan dette foregår er opp til hver enkelt kommune. Så selv om de fleste har drop-in henting av hurtigtestene er det også noen kommuner som krever at man bestiller time for å hente hurtigtesten på internett eller telefon før man møter opp på teststasjonen.

Noen kommuner har også flere steder hvor man kan reise for å hente tester. For å finne ut hvilke steder og tidspunkter som gjelder for din kommune må du rett og slett gå inn på nettsidene til den kommunen du oppholder deg i.

Denne artikkelen inneholder reklame for Farmasiet.

Les også:

Legg igjen en kommentar