Hvordan få gratis aviser

Å ha et abonnement på aviser koster flere hundre kroner i måneden, og hvis du helst vil ha 2 – 3 ulike aviser blir det fort en skikkelig kostnad. Men visste du at det er både mulig og nokså enkelt å få gratis aviser?

Den beste måten å få tilgang til gratis aviser på er ved å lese dem via et bibliotek. Du kan enten fysisk besøke biblioteket, eller logge inn via bibliotekets nettsider for å lese digitale utgaver av avisene. De fleste norske biblioteker og studentbibliotek har tilgang til alle de norske lokal- og riksavisene.

Fremgangsmåten er stort sett veldig enkel. I praksis er det bare å besøke nettsidene til det lokale biblioteket ditt, lage deg en bruker der, og eventuelt koble den mot bibliotekkortet ditt. Her er det dessverre ulik fremgangsmåte for hver enkelt kommune.. Noen kommuner krever dessverre også at man fysisk må reise ned på biblioteket for å fikse digital tilgang.

Uansett, de fleste har gode løsninger for hvordan man lager en digital bruker, og når det er gjort er det bare å logge inn via tjenesten deres for å få tilgang til alle avisene. De fleste har gratis tilgang til dagens e-utgave av alle de store riksavisene, og de aller fleste lokalaviser. Her snakker vi ikke bare lokalaviser i området, men fra hele landet.

Det er også en del bibliotek som har avtaler med ulike magasiner og lignende som du kan lese gratis fra samme sted.

Hvis biblioteket ditt ikke har digitale aviser tilgjengelig

Dersom du sliter med å få tilgang til ditt lokale bibliotek sine digitale tjenester, finnes det heldigvis en enkel måte å omgå problemet på. Det er nemlig ikke noe krav til at du må være registrert på det biblioteket du har hjemmekommune i, så du kan fint registrere deg på et annet bibliotek for å bruke deres digitale tjenester.

Start med å lage et Nasjonalt lånekort hvis du ikke har det. Her kan alle med norsk personnummer eller ID-nummer registrere seg. Bekreft identiteten din med MinID. Når det er gjort går du til nettsidene til Sølvberg Bibliotek og logger inn med den nye Nasjonalt lånekort-kontoen din. Les reglene og velg å register deg som låner.

Når dette er gjort kan du logge inn på «Min Side» og velge «Digitale Tjenester» i menyen. Derfra velger du «PressReader» og klikker på knappen for å åpne PressReader. Der får du opp utrolig mange lokalaviser, riksaviser, magasiner og utenlandske aviser, og kan fritt lese fra alle disse.

Sølvberg Bibliotek er bare et tilfeldig eksempel som blir brukt siden de har gode nettsider for å få registrert seg som digital bruker. Dette biblioteket er knyttet til Stavanger kommune, men du trenger ingen tilknytning til stedet for å bruke tjenesten.

Kan man få gratis aviser rett i postkassa?

Det er noen få aviser som tilbyr gratis eller veldig billige prøveperioder, og på denne måten kan man få gratis aviser rett i postkassen i en liten periode. Det er derimot ikke noe som fungerer i lengden, og før man vet ordet av det må man betale for abonnementet.

Les også:

Legg igjen en kommentar