Hvordan få gratis VPN

Det er mange som har begynt å bruke VPN for å bruke internett litt mer anonymt enn alle andre, da VPN er genialt for å skjule identiteten din på internett. Det er dessuten mange som bruker VPN for å få tilgang til strømmetjenester i andre deler av verden, eller av helt andre grunner.

De fleste VPN-tjenester koster penger, og typisk betaler man en månedlig sum til en aktør som NordVPN for å få tilgang til hele nettverket deres. Da kan du surfe så mye du vil mens identiteten din er skjult, men dersom du ikke har tenkt å bruke det spesielt mye kan det føles kjedelig å måtte betale den månedlige summen for det.

Men finnes det egentlig gratis VPN man kan bruke? Det er faktisk flere aktører som til en viss grad lar deg bruke VPN helt gratis, og vi skal se nærmere på disse.

For å bruke gratis VPN trenger du i utgangspunktet kun å laste ned klienten fra en av aktørene på listen nedenfor. Start programmet, logg inn med brukeren din, og surf på nettet via en VPN. De fleste gratis VPN-programmer kommer med sterke begrensninger.

Noen av de aktørene som tilbyr gratis VPN er følgende:

  • ProtonVPN. Her får du tilgang til 3 gratis servere og evig mengde data. Dessverre er serverne stort sett alltid overbelastet og trege, og du kan ikke strømme eller bruke tung data på dem.
  • TunnelBear. På Tunnelbear får du tilgang til 19 VPN-servere, men med begrensning på 500 MB data per måned med gratisutgaven.
  • Hideme. Hideme gir deg 5 VPN-servere, overraskende raske hastigheter på systemet, og hele 10 GB månedlig data. Et godt valg!
  • Hotspot Shield. Med Hotspot Shield får du 15 VPN-servere og en daglig datagrense på 500 MB.
  • Windscribe. 10 gratis servere og 10 GB månedlig databegrensning.

Noen av disse gratis VPN-tjenestene har tilnærmet full funksjon, mens andre bare har en slags gratis prøvetid som lar deg bruke VPN-en i en viss tid før du må betale for å fortsette.

Noen fungerer for øvrig helt OK gratis, men til gjengjeld tar det land tid å laste inn sidene fordi tjenesten er treg, og man får gjerne mye ekstra reklame på kjøpet. Man får også en begrensning på hvor mange MB man kan bruke som gratisbruker.

VPN

Er gratis VPN godt nok?

Jevnt over er ikke gratis VPN god nok til å gjøre en ordentlig jobb. Dersom du er opptatt av sikkerhet og personvern, og ønsker å bruke VPN for å øke graden av disse, er det nesten helt nødvendig å betale for en VPN-tjeneste.

Ved å betale for en VPN oppgraderer man fra en dårlig og treg tjeneste med reklame og begrenset mengde data, til en fullverdig tjeneste hvor man får velge mellom hundrevis av servere i mange ulike land, med fri databruk og selvsagt uten reklame.

Det er vel verdt å betale for en VPN-tjeneste, og det finnes mange gode aktører man kan bruke. Vi har god erfaring med NordVPN som vi også har inngått et samarbeid med, men det er også mange andre gode alternativer der ute.

Vi kan likevel med stor sikkerhet si at ingen av de gratis VPN-tjenestene kan måle seg med en betalt VPN-tjeneste på noen måte.

En gratis VPN fungerer derimot knallgodt dersom du trenger å bruke den i korte perioder. For eksempel dersom du ønsker å logge inn på en nettside med en helt annen IP-adresse enn din egen.

Kan man bruke gratis VPN til strømmetjenester som Netflix?

Det er mange som ønsker å bruke VPN for å ha en annen IP-adresse i et annet land når de skal bruke tjenester som Netflix eller andre strømmetjenester. Men hvordan fungerer gratis VPN for Netflix?

Ingen av de gratis VPN-tjenestene vi vet om er i nærheten gode nok for å strømme Netflix. Ikke bare er de altfor trege, men de har også for lite data til at man får sett noe. Akkurat Hideme sin gratis VPN kunne fungert med sine 10 GB, men det er også et annet problem. Netflix og andre strømmeaktører har nemlig stort sett bannlyst alle gratis VPN sine IP-adresser fra å bruke tjenesten.

Så i praksis får man rett og slett ikke tilgang til Netflix med en gratis VPN. Noen gode, betalte VPN-tjenester kan brukes for å strømme innhold, men også en del av disse er bannlyst fra å få tilgang. Da er VPN-tjenesten avhengig av å endre serverne sine ofte nok til at Netflix eller de andre strømmetjenestene ikke klarer å henge med.

Kan man få gratis VPN på mobiltelefonen?

Alle tjenestene som vi nevnte ovenfor for å bruke gratis VPN på PC har også mobilapper som lar deg bruke dem på mobilen din.

For å bruke en gratis VPN på mobilen må du laste ned appene deres, åpne den for å aktivere VPN-tjenesten, og så surfe på internett bak VPN-nettverket.

Spørsmål og svar om gratis VPN

Er gratis VPN raske?

Gratis VPN-tjenester er stort sett ganske trege, men det er stor variasjon. På tidspunkt hvor de brukes lite kan det gå ganske fort, men stort sett bør du ha litt tålmodighet når du skal bruke en gratis VPN.

Hvordan tjener gratis VPN-tjenester penger?

Gratis VPN-tjenester tjener penger på tre måter; enten ved å servere gratis reklame til brukerne sine, ved å konvertere gratiskunder til å betale for den betalte utgaven, og eventuelt ved å selge informasjon om brukerne til tredjeparter.

Hvilke ulemper er det med gratis VPN i forhold til en betalt VPN?

Det er flere store ulemper med en gratis VPN sammenlignet med en betalt en. Det går tregere, du har servere i færre land, flere nettsider blokkerer IP-adressen til gratis VPN-tjenester, du har begrenset mengde med data, og du kan kun velge mellom noen svært få servere.

Finnes det gratis VPN med servere i Norge?

Det finnes per februar 2021 ingen gratis VPN-tjenester med servere i Norge. Det betyr at du ikke kan bruke en gratis VPN fra utlandet for å se norsk TV eller lignende.

Hvor mange gratis VPN-tjenester finnes det?

Det finnes en drøss med gratis VPN-tjenester, men de fleste er så elendige at vi ikke engang har tatt de med på listen. De 5 gratis VPN-tjenesten i listen ovenfor er de vi mener er de beste på markedet.

Er det reklame på gratis VPN-tjenester?

Det er flere av de gratis VPN-tjenestene som viser ekstra reklame til brukerne sine, selv om de i utgangspunktet har blokkert reklame i nettleseren sin.

Hvilke gratis VPN-tjenester finnes?

Det finnes mange gratis VPN-tjenester, men vi anbefaler følgende fem: ProtonVPN, TunnelBear, Hideme, Hotspot Shield og Windscribe.

Denne artikkelen inneholder reklame for NordVPN.

Les også:

Legg igjen en kommentar