Hvordan bli med i returkartonglotteriet

Returkartonglotteriet ble opprettet allerede i 1997, og har vært i full sving siden den gang. Det lever fortsatt i beste velgående, og hvert år deles det ut 1,6 millioner kroner til nordmenn som deltar på lotteriet, og her kan alle og enhver delta helt gratis.

Tallene fra vinnerne viser at det først og fremst er eldre som blir med i returkartonglotteriet, noe som er litt rart med tanke på at veldig mange unge også er flinke til å kildesortere og gjenvinne. Men unge kan selvsagt også være med, og alt du må gjøre for å delta i returkartonglotteriet er følgende:

  1. Skyll drikkekartongen i kaldt vann.
  2. La kartongen stå og renne av seg.
  3. Tapp minst 6 skylte kartonger i en tom kartong.
  4. Skriv navn og telefonnummer på drikkekartongen.
  5. Kildesorter kartongen på vanlig måte (som i de fleste kommuner betyr papp- og kartongavfall).
  6. Kryss fingrene og håp at du vinner!

Det er med andre ord veldig enkelt og delta, og når kartongen er riktig kildesortert er du med i trekningen av premier.

Når man leverer inn kartonger med minst 6 kartonger i dem er man med i alle trekningene, men om du kun skriver navn og telefonnummer på én enkelt kartong vinner du kun 10 000 kroner om du blir trukket, istedenfor 100 000 kroner.

Hvorvidt man skal satse på å fylle hele kartonger med 6 kartonger, eller bare satse på å vinne en mindre sum er opp til hver enkelt. Det er jo mange flere premier på 10 000 kroner enn 100 000 kroner, samtidig som kartonger fylt med 6 andre kartonger også kvalifiserer for å vinne premiene på 10 000 kroner.

Så mange vinner returkartonglotteriet hvert år

Til sammen deles det ut 1,6 millioner kroner i returkartonglotteriet hvert år, og disse er fordelt på følgende premier:

  • 4 x 100 000 kroner.
  • 120 x 10 000 kroner

Med andre ord er det 124 vinnere hvert år, hvor de aller fleste av disse «kun» vinner 10 000 kroner. Men så er jo ikke akkurat 10 000 kroner dårlig for å skylle melkekartongene sine heler da.

Du kan skrive på navnet til en veldedig organisasjon, barnehager, idrettslag og lignende

Det er veldig mange som skriver på navn og telefonnummer til en organisasjon istedenfor sitt eget navn, og man ser jevnlig at både veldedige organisasjoner, idrettslag, barnehager og skoler vinner. Dette er jo moro, spesielt hvis man får med alle på laget/organisasjoner til å delta, så er det også mye større sjanse for at dere vinner siden så mange deltar.

For noen år siden var det offentlige lister med alle vinnere av returkartonglotterier, men dette har blitt endret etter at nye personvernregler har trådd i kraft. Så nå vet vi ikke lenger hvor stor andel av vinnerne som er barnehager og skoler, men for ti års tid siden var det i alle fall snakk om en betydelig andel.

Hva slags kartonger kan man delta med?

Kartong er kartong, og du kan delta i returkartonglotteriet uansett om du kildesorterer kartonger fra juice, sjokolademelk, bønner, hakka tomater, vin, mandelmelk, eller noe annet som leveres i kartonger. Så skriv på navn og nummer på alle typer kartonger, ikke bare standard melkekartonger som mange tror.

Det er ikke alle kartonger som enkelt lar seg åpne på toppen, men da må du bare gjøre ditt beste med å skylle dem så rene som mulig før du skriver på navn og telefonnummer.

Hvem driver med returkartonglotteriet?

Returkartonglotteriet er driftet av Grønn Punkt Norge, et firma som er ansvarlig for kildesortering og gjenvinning av papp, plast, metall og mer. Disse samarbeider med alle renovasjonsanlegg i Norge, og står for utbetalingen av pengene til vinnerne.

Hvis du vinner er det ditt lokale renovasjonsfirma som tar kontakt med deg for å formidle premien til deg. Så hvis du plutselig blir oppringt av BIR kan det hende du blir 10 000 eller kanskje til og med 100 000 kroner rikere (for det er jo ikke akkurat ofte man blir oppringt fra renovasjonsfirmaer ellers)!

Les også:

Legg igjen en kommentar