Kan man fryse mandelmelk? Forklart

Mandelmelk er et populært alternativ til vanlig melk, spesielt når det kommer til veganske alternativer til melk. Mandelmelk er også ypperlig egnet for de som sliter med laktoseintoleranse eller melkeallergi, og kan brukes både til matlaging, i kaffen, og som en drikke.

De fleste vanlige dagligvarebutikker selger flere ulike typer mandelmelk nå om dagen, men det er også enkelt å lage hjemmelaget mandelmelk. Det kan være litt kostbart å kjøpe mandelmelk sammenlignet med å kjøpe vanlig melk, men prisen blir nokså god dersom man tar seg bryet til å lage sin egen.

Men hva gjør man dersom man lager for mye mandelmelk, eller har en kartong som står i kjøleskapet når man ikke har mulighet til å bruke den opp? Kan man fryse mandelmelk?

I prinsippet går det helt fint å fryse mandelmelk. Dette skal ikke være farlig på noen måte, og kan i utgangspunktet fryses og tines så mange ganger man måtte ønske. Så om du allerede har lagt mandelmelk i fryseren er det ingen ting å være redd for.

Det er derimot slik at smaken på mandelmelken kommer til å bli annerledes etter å bli blitt fryst og så tint igjen. Både smaken og teksturen på produktet kommer til å være annerledes, og det er få som mener at det fortsatt smaker godt etter å ha blitt fryst og tint igjen.

Både hjemmelaget mandelmelk og ferdigkjøpt mandelmelk kan fryses, men begge får samme problemet med smak og tekstur.

Tips: Glad i mandler? Sjekk også ut hvordan man lager hjemmelaget mandelmel.

Holbarhet på mandelmelk

Både hjemmelaget mandelmelk og ferdigkjøpt mandelmelk pleier å ha holdbarhet på omtrent en ukes tid i kjøleskapet etter at det er laget, eller etter at kartongen er åpnet. Uåpnede kartonger har derimot lang holdbarhet, og smaker ofte like godt etter at utløpsdatoen på kartongen er forbi.

Noen mener at mandelmelk smaker godt i kun to-tre dager, men de fleste synes den er helt grei i en ukes tid. Her er det litt egne preferanser som avgjør, men den bruker i alle fall mye lenger tid enn dette på å bli harsk, så det er ingenting i veien med å drikke den etter 6-7 dager dersom du synes smaken er OK.

Les også:

Legg igjen en kommentar