Hvordan oppbevare agurk

Vi nordmenn elsker agurker, men visste du at de aller fleste av oss oppbevarer den helt feil?

Til tross for hva mange tror skal ikke agurken ligge rett i kjøleskapet, for dette blir for kaldt for den. Et vanlig kjøleskap holder rundt 4 varmegrader, og dette er så kaldt at agurken mister mye av smaken sin. Når agurken ligger under 8 grader over tid vil den dessuten få kjøleskader!

Samtidig fungerer ikke kjøkkenbenken spesielt godt, for når det er over 20 grader vil agurken bli dårlig relativt raskt.

Den riktige måten å oppbevare agurk på er et sted mellom 10 og 14 grader. I praksis bør agurken legges i grønnsaksskuffen i kjøleskapet. Det er ikke alltid at dette holder så mye som 10 grader, men typisk er det gjerne 6 – 8 grader der, så det er godt nok for agurken.

Ellers er kjølerom det beste stedet å legge agurker, for deg med kjølerom som holder 12-14 grader er det jo helt perfekt. Her får du både agurk som holder seg fersk lenge, samtidig som du får agurk som faktisk smaker noe.

En agurk

Når agurken oppbevares vanlig i kjøleskapet blir den så kald at smaken nesten ikke er til stede i det hele tatt. Dersom du skal bruke den i salater eller andre steder hvor det er fint med litt agurksmak bør du derfor ta den ut av kjøleskapet i god tid før du skal bruke den slik at den rekker å bli varm og få tilbake smaken sin før servering.

Dersom agurken ligger for varmt vil den bli dårlig raskere. Dette ser du ved at små områder begynner å råtne og mugne, og da er det kort tid før resten av agurken følger etter. Du kan skjære vekk deler av agurken for å bruke resten hvis den kun har råtnet litt, men du bør forte deg med å spise den, for nå har den ikke lenge igjen.

Om den har begynt å mugne bør du kaste hele agurken med det samme, for muggen sprer seg raskt gjennom hele grønnsaken, så du kan bli syk selv om du spiser områder som tilsynelatende ser gode ut.

Unngå at agurken fryser!

Siden agurk inneholder omtrent 96 % vil den fryse når det blir minusgrader. Da sprekker den, og smaker ikke noe godt i det hele tatt.

Les også:

Legg igjen en kommentar