Hvordan oppbevare eplemos

Eplemos er alltid godt, og en genial måte å bruke epler på hvis du har et epletre som har gitt deg hundrevis av epler. Dette er godt som pålegg, har lang holdbarhet, og smaker dessuten veldig godt!

Når du lager eplemos selv er det viktig å bruke sterile glass når du skal lagre dem. Dette er veldig viktig for holdbarheten, for med sterile glass bil denne holdbarheten øke betraktelig.

Eplemos bør helst oppbevares i sterile, lufttette glass. Vi anbefaler glass som dette fra Norgesglasset. La eplemosen stå lagret et kaldt og kjølig sted, og for mange fungerer kjellere godt, så lenge det ikke blir minusgrader der. Du kan også oppbevare eplemos i fryseren, og da vil de ha holdbarhet på flere år.

Epler i en falt bøtte

Når eplemosen oppbevares kjølig og kaldt som i en kjeller er holdbarheten rundt ett års tid. Hvis den står slik at det er store variasjoner i temperatur, slik at den både fryser og tiner jevnlig, vil holdbarheten forkortes betraktelig.

Eplemosen vil også ha utrolig lang holdbarhet i kjøleskapet, så den kan fint stå der hvis du har plass til det. Her er det jo omtrent like forhold som i kjellere, og den tåler fint et års tid.

Når du åpner glasset vil holdbarheten blir sterkt redusert, så åpne og halvspiste glass kan ikke settes tilbake i kjelleren for å stå der i et halvår. Når man først åpner det bør man helst spise alt innen et par måneders tid, men her kan holdbarheten variere stort avhengig av hva slags bakterier som finner veien til eplemosen.

Denne artikkelen inneholder annonser for Hyttefeber.

Les også:

Legg igjen en kommentar