Hvordan oppbevare druer

Druer er nesten som naturens eget godteri, så det er ikke rart at denne frukten er en favoritt her i Norge. Vi spiser nemlig utrolig mye druer, og både grønne og mørke går ned på høykant.

Men hvordan skal man egentlig oppbevare druer dersom man ønsker å lengst mulig holdbarhet på dem?

Druer bør oppbevares i kjæleskapet, og trives best med en temperatur mellom 1 og 4 varmegrader. De bør oppbevares i boksen de kommer i, som altså er av plast med mye åpninger for lufting. Ikke pakk de inn i en lufttett beholder! I kjøleskapet kan druene være fine i mellom én og to uker før de begynner å bli slappe og mugne.

Fruktfat med druer og epler

Mange liker å ha druene på kjøkkenbenken, men her vil holdbarheten omtrent halveres. Så du kan regne med et sted mellom 4 og 7 dager på kjøkkenbenken.

Ironisk nok smaker druer mye bedre når de er romtemperert, så hvis du uansett vet at du kommer til å spise de opp i løpet av 2-3 dager kan du jo bare ha de på kjøkkenbenken. Da blir de jo spist opp lenge før de blir dårlige.

Ellers anbefales det å ta druene ut av kjøleskapet før serving slik at de rekker å nå romtemperatur før man skal spise dem.

Det skal for øvrig også nevnes at noen typer druer har lengre holdbarhet enn andre, og dette gjelder for eksempel mørkeblå druer. Grønne og røde druer har holdbarheten som gjengitt ovenfor.

Man bør heller ikke fryse ned eller ha druer i temperaturer under frysepunktet. Da blir de ødelagt, og den gode smaken forsvinner selv når man tiner dem opp igjen.

Les også:

Legg igjen en kommentar