Hvordan oppbevare brownies

Brownies er både supergod og knallenkelt å lage, så det er ikke rart det er en suksess i både bursdager og andre selskaper. Men hvis du gjør som meg og lager litt for mye brownies slik at jeg har til å småspise de neste dagene, hvordan skal man da oppbevare dem på best mulig måte?

Den beste måten å oppbevare brownies på er ved å pakke dem inn i plastfolie eller ha dem i en lufttett plastboks i kjøleskapet. Da kan de fint holde seg i 5 til 7 dager uten at du merker noen smaksforskjeller.

Tallerken med brownies

Brownies kan for øvrig fint stå ute en stund, og tar ikke veldig stor skade av å stå ute på kjøkkenbenken eller i en romtemperert stekeovn i en natt eller to. På dag to vil du derimot begynne å merke at de begynner å bli litt tørre. Det er lurt å legge et kjøkkenhåndklede over browniesene når de ligger i romtemperatur, så blir de ikke like fort tørre.

Hvis du vil ha lenger holdbarhet enn de 5 til 7 dagene du får i kjøleskapet kan du legge dem i fryseren. Der kan de fint ligge i 6 måneders tid, og du kan når som tine et par stykker i mikroen for å servere når du får uventet besøk.

Er det farlig å spise brownies som har stått lenge?

Det skal veldig mye til før brownies råtner eller blir dårlige i den grad at du blir syk av å spise dem. Det som pleier å skje er at de blir supertørre lenge før det, og da er det sjeldent spesielt fristende å spise dem uansett.

Les også:

Legg igjen en kommentar