Hvordan oppbevare tilberedt pinnekjøtt

Ribbe er en av de vanligste matrettene å servere på julaften, og for mange er det nok nesten tilnærmet lik tradisjon at man lager altfor mye mat på selveste julaften. Det er jo digg, men hvordan skal man egentlig håndtere restematen fra tilberedt pinnekjøtt?

For å oppbevare tilberedt pinnekjøtt lar du den kjøle deg ned til romtemperatur, så dekker du fatet med aluminiumsfolie. Deretter går den i kjøleskapet om du har tenkt å spise det de neste 2 – 3 dagene, eller fryseren hvis du heller vil lage pinnekjøttaco på nyåret.

Pinnekjøttet holder seg typisk i toppen 3 dager i kjøleskapet, så det kan ikke ligge der for lenge før det bør kastes i søpla. I fryseren har det lenger holdbarhet, men bør helst brukes innen tre måneders tid, for fettet kan harske om det ligger fryst ned for lenge.

Det er også flere faktorer som kan påvirke holdbarheten. Dersom man åpner kjøleskapet ofte vil det kunne redusere holdbarheten til pinnekjøttet som ligger der. Det samme gjelder dersom man ofte åpner aluminiumsfolien for å ta noen små biter av pinnekjøttet. Så det kan være lurt å la det ligge i fred og ro frem til man skal ta det opp for å varme det opp igjen til restemiddagen.

Bruk sansene dine for å avgjøre om pinnekjøttet er holdbart

Som med all annen mat bør du bruke både luft, smak og se på konsistensen og fargen til pinnekjøttet før du spiser den. Om den både lukter og smaker greit, vil det trolig gå helt fint å spise det selv om det har gått mer enn de anbefalte tre dagene.

Les også:

Legg igjen en kommentar