Hvordan oppbevare tilberedt ribbe

Ribbe er en av de vanligste matrettene å spise på julaften, men som regel steker man mer enn nok ribbe til at det holder til minst 2-3 måltider.

Det er viktig å oppbevare tilberedt ribbe riktig for å sørge for at den er god å spise også første og andre juledag. Du vil jo ikke ha gummiaktig svor, vil du vel? Det er heldigvis ganske enkelt å oppbevare tilberedt ribbe riktig!

Når du pakker vekk resten av ribba på julaften legger du den på et fat og dekker med aluminiumsfolie. Ikke bruk plastfolie! Legg den i kjøleskapet, men sørg for at den er avkjølt før du legger den inn. Når du skal varme den igjen varmer du ovnen til 200 grader, og lar ribbe stå der i 30 minutter.

Hvis du gjør det på denne måten vil ribba ha god og sprø svor selv på dag to og tre, men den vil ikke bli sprø dersom svoren ikke allerede var sprø på julaften.

Dersom man ikke får til sprø svor på første forsøk er det dessverre ikke håp for restemiddagen heller.

Det er lurt å ikke dele opp ribba i stykker før du legger den i kjøleskapet, for den holder seg mye lenger om den står lagret som et helt stykke.

Les også: Slik gjør du julefeiringa billigere.

Hvor lenge holder ribbe seg god?

Om man oppbevarer den ferdige ribba som forklart ovenfor kan de holde seg god i opptil 7 dager, men den vil få litt kjedeligere konsistens etter 4 – 5 dagers tid. Vi anbefaler derfor å spise den innen 4 – 5 dager etter at man stekte den første gangen.

Dersom du skar ribba i stykker før du la den i kjøleskapet første kvelden har den kortere holdbarhet. Da vil den som regel bare holde seg god i 2 – 3 dager før du eventuelt må kaste restene.

Kan man ha ribbe i fryseren?

Ferdig tilberedt ribbe bør ikke puttes i fryseren. Om du gjør dette vil den være vassen og helt myk svor neste gang du varmer den igjen, for den tåler dårlig å bli puttet i fryseren.

Fersk, utilberedt ribbe kan ligge i fryseren i opptil 5 – 6 måneder før den blir dårlig. Noe lenger bør den ikke ligge, så ikke kjøp ribbe i romjula som du har tenkt å spare helt til neste jul!

Les også:

Legg igjen en kommentar