Hvordan leie filmer på Viaplay

Viaplay er i utgangspunktet en strømmetjeneste hvor du kan betale en fast månedlig sum for å få tilgang til hele innholdet deres. Dette fungerer veldig godt, men det er dyrt for strømmeselskapene å få rettigheter til å vise frem til nyeste filmene.

Det er derfor også mulig å leie filmer på Viaplay. Dette fungerer ganske enkelt ved at du lager deg en helt vanlig brukerkonto på Viaplay ved å klikke her, men kjøper ikke noen av strømmepakkene. Istedenfor klikker du deg inn på den fanen som heter «Lei & Kjøp».

Derfra kan du velge mellom mange storfilmer som du enten kan kjøpe for å se når som helst, eller leie for å se dem i 48 timer. Da kan du se filmen når du måtte ønske innen de neste 48 timene, og til og med se den så mange ganger du vil innenfor denne gitte perioden.

Prisen for å leie en film der i 48 timer er typisk på rundt en femtilapp per film. Å kjøpe dem er hakket dyrere, fra en hundrelapp til omtrent 150 kroner, altså omtrent det man gir for en DVD av samme film.

Les også: Hvordan laste ned innhold fra Viaplay.

Når man leier en film på Viaplay er den knyttet opp mot brukerkontoen din, og du kan se den fra alle enheter du har logget inn på Viaplay med. Leiefilmen er knyttet opp mot brukerkontoen din i 48 timer, mens de filmene du kjøper er knyttet opp mot kontoen din for alltid.

Viaplay sin logo

Hvorfor leie filmer når man kan strømme dem fra pakkene til Viaplay?

Det er jo naturlig å undre seg over hvorfor man skal gidde å betale en femtilapp for å leie en film når man kan få tilgang til hele Viaplay-biblioteket for rett over en hundrelapp i måneden. Grunnen til dette er at innholdet man kan leie er forskjellig fra det man kan strømme. Det er mye billigere å skaffe rettighetene til å leie ut eller selge filmer enn å strømme dem for brukerne dine, så da kan de ha et gigantisk bibliotek av filmer som kan leies ut eller kjøpes, mens det i praksis er altfor dyrt å ha det samme biblioteket som en del av strømmepakken.

Les også: Slik kan du få Viaplay gratis.

Man kan dessuten også leie og kjøpe filmer på Viaplay uten å ha en aktiv strømmepakke. Det betyr at du kan lage brukerkontoen din gratis, kun betale for leiefilmen, og se denne uten å måtte styre med noen av strømmepakkene. Så om det bare er én spesifikk film du ønsker å se kan man like greit leie den.

Det eneste unntaket til å leie filmer uten å ha et aktive strømmeabonnent er på iPhone og iPad. Der går det av en eller annen grunn ikke an å leie filmer uten å ha en aktiv strømmepakke..

Denne artikkelen inneholder reklame for Viaplay.

Les også:

Legg igjen en kommentar