Hvordan lage gelé fra pakke

Gelé er alltid en slager, og du kan enten lage den fra en pakke med ferdig pulvermiks, lage den ved å blande inn smaker i gelatin, eller lage gelé helt fra bunnen av med gelatin og bær.

I denne artikkelen skal vi se litt nærmere på hvordan man lager gelé på den enkle måten, nemlig ved å røre ut en pakke gelé med vann. Det er ikke så vanskelig, så det er bare å følge instruksjonene nedenfor.

Les også: Slik oppbevarer du gelé.

Så enkelt kan du lage gelé fra pakke

Å lage gelé fra pakke (som for eksempel Freia Gelé) er superenkelt. Her trenger du bare å koke vann, ha det i en beholder, og helle i posen med gelépulver. Deretter må du røre helt til alt pulveret har løst seg opp i vannet. Et godt tips for å gjøre det hele på to minutter er å bruke vannkoker, så er nesten hele jobben ferdig gjort allerede.

Når alt gelépulveret er rørt ut er det bare å sette den et kjølig sted for å stivne. De fleste lar den stå i kjøleskapet over natta, men det er også mulig å bruke fryseren for å få geléen til å stivne raskt. Den ideelle temperaturen

Blandingsforholdet for vanlig pakkegelé er 5 dl vann per boks med Freia Gelé. Du trenger ikke å tilsette noe annet enn vann, så dette er noe alle og enhver får til.

Les også:

2 kommentarer om “Hvordan lage gelé fra pakke”

  1. Det der var verdens verste forklaring. Barna mine skulle lage gelé og de skjønte ingenting av denne forklaringen!

    Svar

Legg igjen en kommentar