Hvordan lage gelé fra pakke

Gelé er alltid en slager, og du kan enten lage den fra en pakke med ferdig pulvermiks, lage den ved å blande inn smaker i gelatin, eller lage gelé helt fra bunnen av med gelatin og bær.

I denne artikkelen skal vi se litt nærmere på hvordan man lager gelé på den enkle måten, nemlig ved å røre ut en pakke gelé med vann. Det er ikke så vanskelig, så det er bare å følge instruksjonene nedenfor.

Les også: Slik oppbevarer du gelé.

Så enkelt kan du lage gelé fra pakke

Å lage gelé fra pakke (som for eksempel Freia Gelé) er superenkelt. Her trenger du bare å koke vann, ha det i en beholder, og helle i posen med gelépulver. Deretter må du røre helt til alt pulveret har løst seg opp i vannet. Et godt tips for å gjøre det hele på to minutter er å bruke vannkoker, så er nesten hele jobben ferdig gjort allerede.

Når alt gelépulveret er rørt ut er det bare å sette den et kjølig sted for å stivne. De fleste lar den stå i kjøleskapet over natta, men det er også mulig å bruke fryseren for å få geléen til å stivne raskt. Den ideelle temperaturen

Blandingsforholdet for vanlig pakkegelé er 5 dl vann per boks med Freia Gelé. Du trenger ikke å tilsette noe annet enn vann, så dette er noe alle og enhver får til.

Les også:

Legg igjen en kommentar