Hvordan lage sukkerlake

Det er nyttig å kunne lage sukkerlake, og det er faktisk helt vanvittig enkelt å lage egen sukkerlake.

For å lage sukkerlake må du rett og slett koke opp vann med sukker i. Bruk 1 kg sukker per liter vann for å lage normal sukkerlake (37° bé). La vannet koke mens du rører rundt. Sukkerlaken er klar når du ikke lenger ser noe sukker som ligger i bunnen av kjelen.

Når alt sukkeret har løst seg opp i vannet er du ferdig, og har ren sukkerlake. Nå er det bare å la den stå og avkjøle seg mens du gjør klar en beholder du kan oppbevare sukkerlaken i.

Det er altså veldig enkelt å lage egen sukkerlake, og så lenge du har vann, sukker og en kjele har du alt du trenger. Når du har laget ferdig sukkerlaken kan du ha den på en lufttett beholder i kjøleskapet i lang tid.

I utgangspunktet har sukkerlaken superlang holdbarhet, gitt at det ikke kommer bakterier inn i beholderen. Selve sukkervannet ser kliss likt ut som vanlig vann, men vil føles litt mer klissete om du tar på det.

Kolibri som drikker sukkerlake
I mange land gir folk sukkerlake til kolibrier.

Tilsett krydder for å få smak på sukkerlaken

Dersom du vil ha sukkerlake med smak bør krydderet tilsettes mens du koker den opp. Noen gode smaker du kan lage på sukkerlaken får du ved å tilsette en vaniljestang, litt kanelstang, kardemommefrø eller anisstjerner.

Les også:

Legg igjen en kommentar