Hvordan lage tyttebærsyltetøy enkelt

Tyttebærsyltetøy er en klassiker sammen med både ribbe, norsk husmannskost, viltkjøtt og andre retter av svin, og hver høst fylles skogen opp med bær man fritt kan plukke. Så hvis du har lyst til å servere hjemmelaget tyttebærsyltetøy til julematen er det bare å gå ut i skogen og plukke noen kilo tyttebær på høsten.

Når du har ferdig rensede tyttebær er det enkelt å lage tyttebærsyltetøy, og alt du trenger i tillegg til tyttebærene er sukker og vann. Beregn 500 gram sukke og 1 dl vann per 1 kg med tyttebær.

Tyttebærsyltetøyet laget du enkelt ved å helle både bær, sukker og vann i en stor kjele. Bland det godt sammen! Kok opp vannet og la det stå i omtrent ti minutter. Underveis bør du røre litt innimellom, men det skal litt til før det svir seg. Når det har stått i ti minutter heller du hele blandingen over på sterile glass, så kan syltetøyet stå der frem til du trenger det.

Vanskeligere er det faktisk ikke å lage tyttebærsyltetøy!

Les også: Slik lager du eget blåbærsyltetøy.

Slik lager du tyttebærsyltetøy uten koking

Synes du det er litt for stress å koke tyttebærsyltetøy? Heldigvis er tyttebær et såpass greit bær at det gjør livet ditt enkelt, for du kan også lage tyttebærsyltetøy uten å koke noe.

For å lage tyttebærsyltetøy uten koking tar du 500 gram sukker per 1 kg tyttebær og rører det sammen i en stor bolle. Bruk en skje eller sleiv og rør helt til de fleste bærene er godt knust, og blandingen er godt blandet sammen.

Her er den store forskjellen at du altså ikke bruker vann, og da også slipper å koke blandingen. Veldig enkelt, men mange mener at tyttebærsyltetøyet smaker litt bedre om du heller koker det opp.

Les også:

Legg igjen en kommentar