Hvordan oppbevare tyttebær

Tyttebær er en av skogens skatter, og det er få ting som er så fint som å gå lange skogsturer og plukke tyttebær på senhøsten. Tyttebærene er jo ikke så gode å spise uten tilberedning, men dersom de blandes sammen med litt sukker kan de serveres til både julemat, viltkjøtt og det meste av norsk husmannskost.

Når det kommer til bær har alle typer ulike måter for å holde seg gode på. Tyttebær er heldigvis veldig greie å ha med å gjøre, for tyttebær kan nemlig oppbevares i en boks i kjøleskapet i flere måneder uten å bli dårlig. Du trenger ikke å verken sylte de, legge de spredt ut over et fat eller noe sånt, for i tyttebærene er det nemlig benzosyrer som fungerer som naturens eget konserveringsmiddel.

Så i vanlig kjøleskap kan du ha tyttebær i flere måneder i en liten boks. Det er faktisk mulig å plukke tyttebær på senhøsten som lages om til syltetøy rett for julemiddagen serveres!

Les også: Når er sesongen for å plukke tyttebær? Forklart.

Om de tre-fire månedene den tåler å stå i kjøleskapet ikke er nok, kan man også ha den i fryseren. Her kan de fint ligge i et par år! I motsetning til hos andre bær vil tyttebær beholde alt av vitaminer og gode næringsstoffer selv etter å ha vært i frossen tilstand, så man taper ikke noe på det verken med tanke på smak eller ernæring.

Tyttebær er altså veldig greie å ha med å gjøre når det kommer til lagring, så da har du ingen grunn til å ikke utnytte all maten som vokser ute i skogen. God bærtur!

Les også:

Legg igjen en kommentar