Hvordan ta vare på sitronmelisse

Sitronmelisse er en urte som passer godt til både kjøtt, drinker og desserter, og som selges i fersk utgave i potter på de fleste dagligvareforretninger. Den har en frisk sitronsmak, og man bruker sjeldent hele planten samtidig, så det kan være lurt å lære seg hvordan man skal ta vare på en sitronmelisse, så kan man ha den stående på kjøkkenet frem til neste gang man skal bruke den.

Sitronmelisse liker som andre urter rikelig med vann, og bør få vann minst to ganger om dagen. Den bør vannes ved at den står i en skål som fylles med vann, så lar du røttene trekke til seg så mye vann de vil i omtrent ti minutter før du heller ut resten av vannet

Det er viktig å ikke la vannet stå og trekke for lenge, for røttene til sitronmelissen trenger nemlig oksygen for å overleve, og vil derfor dø om de står under vann for lenge. Ti minutter er mer enn nok til å la den få nok vann.

Sitronmelissen bør helst stå plassert under lysrør på kjøkkenbenken slik at den får jevnlig lys og en stabil temperatur. Den kan godt stå utendørs på både sommer og vinter, men pass på at det er lunt på vinteren, og ikke for sterk sol på sommeren.

Les også: Slik kan du ta vare på estragon.

På sommeren kan den også ta skade av å stå i vinduskarmen, da solsteika ofte blir altfor sterk for den, og den kan få både solsjokk så vel som tørkeskader.

Det er altså ikke så vanskelig å ta vare på sitronmelisse så lenge du lar den stå under lysrøret på kjøkkenet og gir den vann minst et par ganger om dagen. Med riktig stell kan den overleve og vokse godt, så kan du bruke samme urten til mange måltider.

Les også:

Legg igjen en kommentar