Hvordan ta vare på estragon

Estragon er en nydelig urte som kan kjøpes både i fersk form, så vel som i krydderform. Den ferske varianten av estragon kommer i en liten potte, så kan man enkelt klippe av deler av planten etter hvert som man trenger det til matlaging. Så hvis du skal lage mat med estragon kan det være fint å bruke en fersk plante, men hva skal man gjøre dersom man ikke bruker opp hele planten til måltidet?

Svaret er selvsagt at man holder liv i planten, så kan man bruke den senere. Dette er jo en levende plante som fint kan stå en stund, og med rett stell vil den også kunne vokse seg større mens du planlegger neste middag med urten.

Estragon er en plante som er glad i sol, men den bør helst ikke stå i direkte sollys, da dette kan gi solsjokk og tørkeskader. Ideelt sett bør man heller ha estragon stående under lysrøret på kjøkkenbenken, så får den en jevn varme og lys.

Samtidig som planten står under lysrøret må man passe på at den får nok vann. Estragon er tørst, og bør vannes flere ganger om dagen. Den beste måten er å helle vann i skålen, så kan planten bruke røttene til å ta opp vannet som den måtte ønske. La den stå og trekke til seg vann i en ti minutters tid før du fjerner alt overskuddsvannet. Om den blir stående med vann i skålen for lenge vil planten dø, da røttene trenger oksygen for å overleve.

Les også: Hvordan ta vare på sitronmelisse.

Det er egentlig ganske enkelt å ta vare på estragon så lenge den ikke står i direkte sollys, får nok vann, og ikke står i kald trekk. Med riktig stell kan du holde den levende i ganske lang tid, så du trenger ikke å stresse med å planlegge neste estragonmåltid.

Planten blir også glad om du potter den om, for potten som kommer med på kjøpet når du kjøper den i dagligvareforretningen fungerer OK, men blir litt vel trangt dersom du har tenkt å ha planten i mer enn en ukes tid.

Les også:

Legg igjen en kommentar