Når kan man plukke tyttebær? Forklart

Tyttebær er en klassiker sammen med viltkjøtt, svin og selvsagt til julemiddagen for de som spiser ribbe, og hva er vel bedre enn å gå ut i naturen og plukke sine egne tyttebær som så kan brukes for å lage tyttebærsyltetøy til disse middagene?

I Norge har vi tyttebær i hele landet, fra helt sør til helt nord. Den lille tyttebærlyngen vokser i skogsområder, og trives gjerne veldig godt hvis det er solrikt og varmt. Noen år vil hele skogbunnen se knallrød ut som følge av tyttebærene som vokser der, mens andre år er dårligere.

Men når på året er det egentlig best å plukke tyttebær? Tyttebærene har nemlig en lang levetid som varer helt fra juni/juli og til september/oktober. Det er likevel rundt slutten av august og frem til begynnelsen av oktober at man bør plukke tyttebær.

Les også: Slik oppbevarer du tyttebær best mulig.

Tyttebærene man plukker bør være knallrøde, og verken ha hvite flekker på seg, eller dyprøde, vasne flekker. De skal løsne lett fra lyngen.

Det nøyaktige tidspunktet for når de er helt perfekte varierer selvsagt litt etter hvor langt nord man er i landet, men september og oktober er jevnt over gode måneder for å plukke tyttebær i hele landet.

Les også:

Legg igjen en kommentar