Hvordan koke fryste pølser

Å koke pølser, eller trekke pølser som det også kalles, er stort sett veldig enkelt, og alt du trenger er pølser og en kjele som fylles med vann. Wienerpølser kan som det meste annet kjøtt legges i fryseren for å få den til å ha lenger holdbarhet, men så er det jo det å skulle huske å tine dem i god nok tid før man skal servere pølsene da.

Det er heldigvis fint mulig å koke fryste pølser, og fremgangsmåten er stort sett helt lik.

For å koke fryste pølser koker du opp en kjele med vann. Når det koker tar du kjelen av platen og lar den stå et annet sted. Legg i pølsene i frossen tilstand, og la de ligge og trekke i 15 – 20 minutter. Dette er nok tid til å både tine og varme opp pølsene, og så kan de serveres akkurat som om du hadde brukt helt vanlige, tinte pølser.

Så å koke fryste pølser er akkurat som vanlig, bare at det tar 5 til 10 minutter lenger. Smaken er så godt som helt lik, og man vil neppe klare å kjenne forskjell på frosne pølser som ble kokt i frossen tilstand og vanlige wienerpølser som ble kokt i tint tilstand.

Les også: Slik kan du dampe pølser.

Når man skal trekke eller koke fryste pølser er det minst like viktig at vannet ikke aktivt koker under trekkingen som med tinte pølser. Det er derfor knallviktig at du fjerner kjelen fra varmeplaten med en gang det koker. Den beste temperaturen for å trekke pølser er rundt 80 grader.

Les også:

En kommentar om “Hvordan koke fryste pølser”

  1. Man kan faktisk tørrkoke fryste pølser, og det er flere måter gjøre dette på. Det enkleste er å tørrkoke de under stenplater og la sola gjøre jobben. I de siste årene har flere og flere valgt å tørrkoke pølsene i dass.

    Svar

Legg igjen en kommentar