Hvordan dampe pølser

Å servere wienerpølser kan være en sikker vinner, spesielt på varme sommerdager, i barnebursdager eller lignende situasjoner. Det er vanligst å trekke wienerpølser ved å la dem ligge å trekke en stund i varmt vann, men dette har også noen ulemper. For det første er det ofte vanskelig å få riktig temperatur på vannet, spesielt når man skal trekke mange pølser over tid. For det andre blir pølsene fort vassete dersom de ligger i kjelen i mer enn 15 – 20 minutters tid.

Heldigvis finnes det en annen måte å få gode wienerpølser på, og dette er ved å dampe pølsene. Dette er metoden som profesjonelle pølseselgere bruker når de skal selge wienerpølser, men du kan også enkelt gjøre det hjemme selv.

For å dampe pølser trenger du ikke annet enn en stor kjele og en rist. Fyll kjelen med varmt vann og la den koke opp. Når det koker legger du rista over kjelen, og legger pølsene på rista. Da vil pølsene varmes opp av den rykende hete vanndampen, og etter omtrent 20 minutter er de gjennomvarme.

Når du damper pølsene kan de ligge på denne måten lenge uten å bli vassete, og det er derfor perfekt når man skal lage store mengder pølser som skal serveres spredt ut over tid. Winerpølsene kan fint ligge på risten i over en time uten at man merker at de har ligget en stund, så man får alltid pølser som smaker like godt selv etter en god stund.

Les også: Hvordan koke grillpølser.

Dampede pølser kan ikke sprekke, så dette er den perfekte tilberedningsmetoden for deg som hater oppsprukne pølser.

Det finnes også egne pølsedampere som er geniale hvis du lager pølser ofte. Her er det en slags lukket beholder som jevnlig fører damp opp i maskinen, slik at pølsene holdet seg gode og varme med veldig lite innsats. Denne er super for foreninger og lag som selger en del pølser på dugnader og lignende, men det er kanskje ikke noe man trenger som privatperson.

Les også:

En kommentar om “Hvordan dampe pølser”

 1. Hei. Hadde tenkt å prøve og dampe winerpølser på følgene måte.
  Tar en stor kjele og legger en rist i bunnen. Fyller opp vann til under rista og koker opp vannet som jeg puttet litt løp buljong i.
  Hvor lenge skal jeg la pølsene ligge ca, på rista?🤔. PS: hadde tenkt og legge på lokket for og holde på varmen i vannet. Lar forresten vanner koke ca. 1 time før jeg slår av varmen Så løk og buljongen får kosa seg litt.
  Håper på et godt svar Even
  .

  Svar

Legg igjen en kommentar