Hvordan slette søkeloggen på Instagram

Når man søker etter en profil eller hashtag på Instagram lagres dette søket i en logg. Dersom du søker etter noe vil tidligere søk komme opp som forslag neste gang du skal søke, så dersom du låner bort telefonen din eller lar noen se på når du bruker Instagram kan det føre til noen flaue øyeblikk når noen ser søkeloggen din.

Det kan derfor være ønskelig å slette søkeloggen på Instagram, men hvordan gjør man egentlig dette?

For å slette søkeloggen på Instagram må du gjøre følgende:

  1. Gå til profilen din og klikk på de tre linjene oppe i høyere hjørne.
  2. Klikk på «Settings» og velg «Security».
  3. Klikk på «Clear Search History» (som er helt i bunnen av menyen).
  4. Klikk på knappen som heter «Clear all» for å fjerne hele loggen, eller krysse vekk de søkene du ønsker å fjerne fra loggen.

Når det er gjort er disse søkene slettet permanent fra loggen, så nå er du helt trygg for snokende partnere eller venner som ser hva du skriver over skulderen din.

Les mer: Hvordan se bilder på Instagram uten å være loggen inn.

Etter at loggen er slettet er det ikke lenger mulig å få den tilbake. Instagram vil lagre den internt i opptil 90 dager, men de vil ikke gjenopprette den for deg uten grunn. En grunn fra deres synspunkt er for eksempel at den skal brukes i en rettssak eller under en etterforskning, så det er ikke noe du kan regne med å få til bare fordi du angrer deg.

Du bør derfor tenke deg litt om før du sletter loggen hvis du har mye viktige søk der, for den slettes altså for alltid.

Les mer: Slik får du en privat Instagram-profil.

Hvorfor bør man slette søkeloggen på Instagram?

Det er flere grunner til å ville slette loggen på Instagram. Mange har kjærester eller partnere som snoker på mobilen til hverandre, og kanskje har man lyst til å ha søkeloggen sin for seg selv? Andre har problemet at de ofte bruker mobilen mens andre ser på, så plutselig dukker søkene opp når man er på Instagram og skal vise frem et bilde til noen. Her er det mange anledninger for at det blir flaue øyeblikk, for vi søker vel alle på profiler eller hashtags som kanskje ikke alle kollegaene eller vennegjengen trenger å se?

Hvor ofte bør man slette søkeloggen på Instagram?

Hvor ofte du bør slette søkeloggen din på Instagram avhenger helt av hvor flau du blir om noen skulle få se innholdet der. Det er ingen krav til å slette den i det hele tatt, så slett den så ofte du føler for det. Det er jo noen ulemper med å slette den også, for det blir for eksempel vanskeligere å finne tilbake til de profilene du har besøkt tidligere.

Les også:

Legg igjen en kommentar