Hvordan slette loggen på FireFox

FireFox lagrer alle nettsider du besøker når du har brukt internett, akkurat som alle de andre populære nettleserne. Dette er jo kjekt når man skal finne igjen nettsider man har besøkt tidligere, men det kan også være litt dumt i de tilfellene man er innom en flau nettside på en delt datamaskin.

Det er heldigvis enkelt å slette loggen på FireFox. Man kan selv velge om man vil slette hele loggen med alt som har blitt lagret så lenge man har brukt den, eller om man bare vil slette loggen for en gitt tidsintervall. For eksempel kan du slette loggen for 1 time, så er det som om du ikke hadde brukt FireFox på 60 minutter.

For å slette loggen på FireFox må du gjøre følgende:

  1. Klikk på menyknappen oppe til høyere (ser ut som tre striper).
  2. Velg «Historikk».
  3. Velg «Slett nylig historikk».
  4. Velg tidsintervallet du vil slette, eller velg «Permanent» for å slette hele loggen.
  5. Klikk så på «Detaljer».
  6. Velg den type informasjon du vil slette. (Obs. her kan det være lurt å fjerne «Aktive innlogginger» for å unngå å måtte logge inn på nytt over alt).
  7. Klikk på «Slett nå»-knappen.

Når det er gjort forsvinner informasjonen om all nettleserhistorikk for det valgte tidsintervallet for alltid. På dette tidspunktet er det umulig for noen som bruker datamaskinen etter deg å se hva du har gjort på dette tidsrommet, så kan de ikke få snusen på hvilke nettsider du har besøkt eller noe sånt.

Det er altså ikke så vanskelig å slette loggen på FireFox, og alle kan fint få det til selv. Det er bare å følge punktene ovenfor til punkt og prikke, så er du trygg.

Bruk privat surfing for hemmelig surfing

FireFox har også en funksjon som heter «privat suring», som er det samme som inkognitomodus på andre nettlesere. Når du velger denne åpner du en slags skjult versjon av nettleseren. Alt du gjør inne i denne «privat surfing»-modusen blir nemlig ikke lagret i noen logg, så det er perfekt å bruke hvis du skal innom nettsider som du ikke ønsker at noen andre skal se at du har besøkt.

Så neste gang du skal inn for å lese kjendisnytt på nettsidene til Se & Hør kan du bruke privat surfing, så slipper du å bli ertet for det i ettertid.

Les også:

Legg igjen en kommentar