Hvordan slette loggen på Chrome

Loggen på Chrome inneholder i utgangspunktet en enorm liste over alle nettsider du noensinne har besøkt i nettleseren din, samt tidspunkt for disse. Du kan bla opp til hva du gjorde den 3. oktober for tre år siden, og få en lang oversikt over alle nettsidene du besøkte denne dagen dersom du ønsker det.

For mange kan denne loggen på Chrome være et stort personvernsproblem, og kan by på utfordringer om noen skulle lese gjennom denne. Samtidig vil alle nettsidene man besøker være lagret, så om du begynner å skrive inn en URL i Chrome kan du risikere at det dukker opp forslag til hvilke sider du ønsker å besøke. Noen ganger er dette ikke spesielt moro om det står noen og ser over skuldrene dine, spesielt hvis du har vært på nettsider du ønsker å ha private.

Det kan altså være mange grunner til å slette loggen din på Chrome, og i denne artikkelen skal vi se på hvordan du kan gjøre akkurat dette!

For å slette loggen din på Chrome gjør du følgende:

  1. Klikk du de tre prikkene i høyere hjørne for å åpne menyen.
  2. Velg «Logg».
  3. Klikk igjen på «Logg».
  4. Velg «Slett nettleserdata» i menyen på venstre siden.
  5. Velg ønsket tidsperiode. Velg «Alle datoer» for å slette hele loggen.
  6. Huk av alle tre valgene for å slette all nettleserdata.
  7. Klikk på «Slett data».

Og med det så slettes hele loggen og all historikken fra Chrome. Nå vil du ikke lenger få forslag til nettsider du har besøkt når du skriver i nettadressefeltet, og må skrive inn adresser helt fra bunnen av frem til du har besøkt nye nettsider som gir deg nye forslag.

På bildet nedenfor kan du se hvilke knapper du skal klikke på for å åpne hovedmenyen og velge historikken.

Slik sletter du loggen på chrome
Slik sletter du loggen på Chrome

Bruker du kanskje ikke Chrome som nettleser? Da kan du sjekke ut:

Slik kan du surfe med Chrome uten at loggen lagres

Dersom du skal besøke nettsidene til Se&Hør eller noe tilsvarende pinlig kan du preventivt gjøre slik at det ikke lagres i loggen din på Chrome. Du kan nemlig åpne et såkalt inkognitovindu. Når du bruker dette vinduet vil ingenting lagres, og når vinduet lukkes igjen er det som om surfingen aldri skjedde.

For å åpne et inkognitovindu i Chrome klikker du på de samme tre prikkene for å åpne hovedmenyen, og velger deretter «Nytt inkognitovindu». Da åpner du et nytt vindu i denne modusen, og kan surfe fritt uten at noen verdens ting lagres i loggen din.

Les også:

Legg igjen en kommentar