Hvordan slette loggen på Safari

Safari er en populær nettleser som først og fremst brukes på Mac og iOS. Det er også mulig å bruke Safari på Android, selv om det er sjeldent å se folk bruke den her.

Akkurat som alle andre nettlesere har Safari en logg som lagrer alt du har besøkt. Her kan du klikke deg inn for å se hvilke nettsiden du har besøkt på ulike dager, og i utgangspunktet lagres enhver nettside du noen gang besøker.

Det betyr at alle som får tilgang til enheten din kan sjekke alt du har besøkt, noe som kan være både pinlig og frustrerende. Det er heldigvis enkelt å slette hele loggen på Safari, og da vil ingen lenger kunne se hvilke nettsider du har besøkt.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan du sletter loggen på Safari på både iOS-enheter som iPhone og iPad, så vel som på Mac som bruker Safari som nettleser.

Slik sletter du loggen på Safari på iPhone og iPad

Det er heldigvis enkelt å slette loggen på iOS, og fremgangsmåten er helt lik på både iPhone og iPad.

For å slette loggen og historikken på iOS gjør du følgende:

  1. Gå til «Innstillinger»-appen.
  2. Velg «Safari».
  3. Klikk på knappen «Tøm logg og nettsteddata» litt nede i menyen.
  4. Bekreft at du vil slette loggen på Safari.

Og det er egentlig alt du trenger å gjøre. Merk at dette sletter hele loggen, samt alle informasjonskapsler. Da kan ingen lenger se hva du har besøkt på enheten din.

Slik sletter du loggen på Safari på Mac

For å slette hele loggen på Safari på Mac er fremgangsmåten litt ulik fra iPhone og iPad, men det er fortsatt ganske enkelt.

Du gjør følgende for å slette loggen på Safari på Mac:

  1. Åpne Safari.
  2. Åpne menyen ved å klikke på menyikonet i hjelpelinjen.
  3. Velg «Logg».
  4. Klikk på «Slett logg».
  5. Velg «Tøm».

Og vipps så er hele loggen din slettet. Det er med andre ord både raskt og enkelt, så er loggen slettet for alltid.

Det er ingen måte å få tak i en slettet logg eller historikk verken på Safari eller andre nettlesere.

Bruk privat nettlesing for å surfe uten at noe lagres

Safari til både iOS og Mac lar deg surfe uten at noe lagres i loggen. For å gjøre dette må du åpne den såkalte «privat nettlesing»-modusen, og dette gjøres ved at du åpner en ny fane, og velger å åpne den nye fanen som privat nettlesing.

Når du har en fane i privat nettlesing vil ingenting av det du gjør lagres, så da kan du besøke alle nettsider du måtte ønske uten at det lagres spor av dette i loggen til Safari.

Ved å lukke det private vinduet slettes all informasjon fra hele surfingen for alltid, så da slipper du å tenke på at noe havnet i loggen din.

Hva er vitsen med å slette loggen på Safari?

Det er mange som sverger til å slette loggen jevnlig, mens andre ikke sletter den i det hele tatt.

Mange som sletter loggen gjør det fordi de deler datamaskin med andre. Da kan andre i praksis få en full oversikt over alle nettsidene man har besøkt. Når man skriver inn bokstaver vil det komme forslag til nettsider basert på hvilke nettsider du tidligere har besøkt.

Tenkt deg bare hvor pinlig det er om et familiemedlem bruker datamaskinen din, skriver s, så kommer forslag til seher.no opp, nettsidene til Se&Hør! Ingen vil vel bli tatt i å sniklese kjendisnytt. Eller om de skal besøke en nettside som begynner på p, så kan du jo selv tenke deg hva som kan dukke opp..

Les også:

Legg igjen en kommentar