Hvordan bruke utvidelser i inkognitomodus på Chrome

På både Chrome og de fleste andre moderne nettlesere finnes det en såkalt inkognitomodus eller privat modus som gjør at man kan surfe på internett uten at historikken lagres i loggen på nettleseren. Det kan være kjekt dersom man vil besøke nettsider uten at noen andre som bruker PC-en sin ser det i loggen, eller får det opp som et forslag når de skriver inn noen bokstaver i søkebaren.

Det er altså mange fordeler med inkognitomodus, men et problem mange har er at utvidelser i utgangspunktet ikke fungerer. Dette gjør at man ikke får brukt annonseblokkere eller lignende, så det kan fort bli mye mas og tjas på noen nettsider. Det er heldigvis mulig å bruke utvidelser i inkognitomodus på Chrome, men da må man gjøre det manuelt.

For å bruke utvidelser i inkognitomodus på Chrome må du klikke på de tre prikkene i høyere hjørne for å åpne menyen. Hold musepekeren over «Flere verktøy» og velg den som heter «Utvidelser». Deretter klikker du på «Detaljer» under den utvidelsen du vil aktivere i inkognitomodus. Huk av fanen som heter «Tillat i inkognitomodus», så vil den fungere like fint i inkognitomodus som til vanlig.

Det er med andre ord ikke spesielt vanskelig å bruke utvidelser i inkognitomodus, men man må manuelt aktivere hver og én av de man ønsker å bruke.

Les også: Slik surfer du uten at noe lagres.

Derfor kan det være en sikkerhetsrisiko å bruke utvidelser i inkognitomodus på Chrome

Grunnen til at utvidelsene til å begynne med er blokkert er basert på det faktum at disse i teorien kan lagre loggen din hvis de er aktivert. Så derfor er det viktig å stole på utvidelsene man bruker i inkognitomodus, for i prinsippet er det ingenting i veien for at de logger bruken din.

De fleste utvidelser gjør selvsagt ikke dette, men det er visstnok noen som har gjort det tidligere, og dette har ført til problemer for visse brukere. Så vi anbefaler kun å aktivere de du må, og ikke alle og enhver.

Les også:

Legg igjen en kommentar