Hvordan stryke perler

De fleste barn elsker å perle, og med et strykejern kan man forevige de små kunstverkene de har laget. Når de er strykt kan man bruke dem som pynt ved å henge dem opp med hyssing eller bare vise dem frem på en annen måte. Men hvordan var det egentlig man stryker perler?

For å stryke perler må du først legge et lag med bakepapir over perlene. Ikke bruk matpapir, for dette fester seg! Når bakepapiret er på plass tar du frem strykejernet som du setter på middels varme, og uten å ha på damp. Vær lett på hånden og beveg strykejernet mye. Stryk til toppen av perlene er smeltet sammen.

Et godt triks for å se om perlene er ferdig er ved å se på fargen gjennom bakepapiret. Før det er ordentlig ferdig er ikke fargene spesielt tydelig, men når du kan se motivet og fargene tydelig gjennom bakepapiret er strykeprosessen på vei til å bli ferdig.

Når den er ferdig smeltet sammen bør du la den få avkjøle seg i et par minutter før du fjerner bakepapiret. Etter hvert som motivet er lunkent kan du godt legge det under press, for eksempel under en tykk bok, for da vil det se bedre ut etter et par dager. Men det er ikke alle som gjør dette, og det blir fint selv uten.

Det sier seg jo selv, men det er kun voksne som skal stryke. For selv på middels varme er strykejern farlig for barna samtidig som det er superbrannfarlig, så ikke la de gjøre dette uten en voksen som tar ansvaret.

Les også:

Legg igjen en kommentar