Hvordan steke fiskepinner

Fiskepinner er en god, gammel klassiker som er både billig, enkelt og smaker godt. Det er også en super måte å få i barna litt fisk på, og passer godt med både gulrøtter og poteter. Men noen synes det kan være litt vanskelig å steke fiskepinner. Derfor har vi samlet sammen den beste måten å steke fiskepinner på, uansett om du vil steke fiskepinnene i stekeovn, mikrobølgeovn eller i stekepanna.

Hvordan steke fiskepinner i stekepanne

Det er enkelt å steke fiskepinner i stekepanna, og du begynner det hele med å varme opp panna på middels varme. Bruk olje når du steker dem, ikke smør. Når oljen er varm kan du legge i fiskepinnene, og la dem steke i 7 – 8 minutter før du tar dem ut av panna. Underveis bør du snu dem minst hver annet minutt for å sørge for at de blir jevnstekte.

Hvordan steke fiskepinner i stekeovn

Når man skal steke fiskepinner i stekeovn forvarmer man ovnen til 225ºC. Når ovnen er ferdig oppvarmen legger du fiskepinnene på et stekebrett med bakepapir, og legger dem midt i ovnen. Nå skal de stå og steke i omtrent 10 til 12 minutter. Det kan være greit å snu dem omtrent halvveis i steketiden, men det er ikke helt nødvendig.

Hvordan steke fiskepinner i mikrobølgeovn

Det anbefales egentlig ikke å steke fiskepinner i mikrobølgeovn, da fiskepinnene vil bli vassene av dette. Det er derimot mulig så lenge du liker bløte fiskepinner, og det er bare å kjøre på full varme i 3-4 minutter. Del en fiskepinne i to for å sjekke at den er gjennomvarm, og hvis den er det kan du servere de bløte fiskepinnene.

Les også:

En kommentar om “Hvordan steke fiskepinner”

  1. Heia

    Fiskepinner i mikroen er faktisk noe av det beste jeg vet. Bruker å strø over litt hornsalt før jeg setter dem inn inn i mikroen. Da blir de ikke så bløte. Dette er en klassiker her på Glamox.

    Svar

Legg igjen en kommentar