Hvordan steke kyllingfilet i ovn

Kyllingfilet er jo en klassiker i norske hjem, men de fleste av oss steker den i stekepanna eller slenger den på grillen på varme sommerdager. Mange ser ut til å tro at en kyllingfilet i ovnen er det samme som en kjedelig og tørr kyllingfilet, men det er langt fra sannheten. Om du steker kyllingfileten riktig ovnen får du en god og saftig kyllingfilet!

Det er også ganske enkelt å steke kyllingfileten i stekeovnen, så det er noe jeg kan anbefale at man prøver neste gang man skal ha kyllingfilet til middag.

For å steke kyllingfilet i stekeovn må du ha ovnen på 180 grader. Mens ovnen varmes opp tar du litt salt og pepper på kyllingfileten, og steker den noen titalls sekunder i stekepanna for å få stekeskorpe på den. Når ovnen er klar legger du kyllingfileten i en langpanne eller tilsvarende og lar den stå midt i ovnen i ca. 15 minutter.

En stekt kyllingfilet

Og verre er det faktisk ikke. Om filteten er betydelig større enn normalt kan det være OK å øke steketiden til nærmere 20 minutter, men som oftest er 15 minutter den perfekte tiden for å få en god og saftig kyllingfilet fra stekeovnen.

Det kan også anbefales å la kyllingfileten hvile i ca. 5 minutter før man serverer den. Da blir mye av saften satt i kjøttet, så når man skjærer den opp vil det ikke renne like mye, og kjøttet vil smake mer enn om du serverer den med det samme den er ferdig i ovnen.

Du velger egentlig selv om du skal gidde å bruke tid på å lage stekeskorpe eller ikke. Dette har ikke all verdens å si for smaken, men de fleste synes det er mest appetittlig med en stekeskorpe på fileten.

Dersom det blir mer kyllingfilet til overs kan man oppbevare stekt kyllingfilet i noen få dager i kjøleskapet, og den kan godt varmes igjen på nytt. Man må regne med at den ikke blir like saftig neste gang den varmes opp, men det blir en digg lunsj, og fungerer dessuten veldig godt som salatkylling. Husk at kyllingen aldri må stå i romtemperatur i mer enn toppen to timer!

Les også:

2 kommentarer om “Hvordan steke kyllingfilet i ovn”

  1. Hei

    Jeg bruker å lage karamellisert sideflesk. Dette passer perfekt til kylling🤤

    Svar

Legg igjen en kommentar