Hvordan tine kyllingfilet enklest og best mulig

Det er jo kjekt å pakke kyllingfileter i små pakker og legge dem i fryseren til senere (for store pakker på 1 kg er jo mye billigere enn å kjøpe små pakker med 1 kyllingfilet i), men da må man jo også tine den. Men hvordan tiner man en kyllingfilet på best mulig måte?

Den beste måten å tine kyllingfilet på er ved å legge den i et vannbad med nokså kaldt vann. Ha kyllingfilet i en vanntett ispose eller lignende slik at den ikke blir våt. Vannet bør være kjølig, men ikke iskaldt.

Grunnen til at dette er den beste måten er fordi vann leder varme raskest, og tiner kyllingfileten så raskt som mulig uten at den varmes opp (og blir seig). Her blir hele kyllingfileten jevnt tint slik at den smaker like godt som fersk kyllingfilet når den stekes.

En stekt kyllingfilet

Om du velger å bruke lunkent eller varmt vann vil det ødelegge kjøttet. Det er ikke farlig å gjøre det, men du vil absolutt merke det på både konsistensen og smaken til kyllingfileten!

Hvor lang tid tar det å tine en kyllingfilet?

Å tine kyllingfileter i kaldt vannbad tar alt mellom 2 og 4 timer, så det er en prosess som tar en stund.

Det er fint mulig å tine kyllingfileten i en skål med vann mens du er på jobb eller over natta.

Hvis du har dårlig tid finnes det derimot andre løsningen, og den beste måten å tine kyllingfilet på veldig raskt er ved å slenge den i mikroen.

Slik tiner du kyllingfileten i mikroen

Om du trenger å tine kyllingfileten raskt kan du vurdere å kaste den i mikroen, men vær obs på at du kommer til å få et mye dårligere resultat enn om du tiner den i vannbad. I praksis vil du få en kyllingfilet som er kokt på utsiden og helt fryst inne.

For å tine en kyllingfilet i mikroen må du ha den på defrost eller tineprogram i minst 10 minutters tid. Her er det viktig å holde deg gående helt til den ikke lenger er fryst i midten, og nøyaktig hvor lang tid det tar avhenger av tykkelse på fileten.

Det kan fungere OK å tine kyllingfilet i mikroen om den skal brukes til en gryte eller lignende hvor den skjæres i små terninger, men jeg ville aldri gjort det om jeg skulle servere en hel kyllingfilet.

Mikrobølgeovn

Les også:

Legg igjen en kommentar