Hvor lang tid tar det å tine reker? Forklart

Det er alltid godt med reker til middag på sommeren, men noen ganger er det jo enklere å bruke frosne reker som man har liggende i fryseren enn å kjøpe helt ferske reker. Men hvor lang tid bruker man egentlig på å tine reker som er frosne?

Man kan tine reker raskt på rundt 5 minutter med aktiv tining hvor du legger dem i en skål med vann og rører rundt, men om du bare vil la dem tine i romtemperatur tar det omtrent 1 til 3 timers tid.

Stekte reker

Metode for å tine reker raskt

Om du må tine reker raskt finnes det en god metode som gir reker som ikke er seige. Start med å fylle en skål med kaldt vann, og legg rekene i. Rør godt rundt i et minutt eller to, og hell ut omtrent halvparten av vannet.

Fyll på igjen med nytt, kaldt vann, og rør nok en gang i et minutt eller to. Som regel er rekene godt tint på dette punktet, men om de fortsatt er litt frosne tar du en tredje runde med kaldt vann.

Ved å tine rekene på denne måten unngår du at de blir seige, og heller ha smak som om de var tint på vanlig måte.

Det er for øvrig en tommelfingerregel om at reker som tiner raskt også bør spises raskt, så ikke drøy for lenge med å bruke rekene hvis du tiner dem på denne måten.

PS. ikke bruk lunkent eller varmt vann! Dette fører til at rekene blir seige.

Så lang tid bruker rekene på å tine i romtemperatur

Mange liker å tine reker ved å la dem ligge i romtemperatur, og la de tine av seg selv. Dette er fullt mulig, og du bør beregne et sted mellom 1 og 3 timer for å tine reker i romtemperatur.

Det er godt mulig å ta opp reker på formiddagen, legge dem i en skål på kjøkkenbenken,

Tine reker i kjøleskapet

Hvis du har god tid kan du fint tine reker i kjøleskapet, og dette gir den beste holdbarheten på tinte reker. For å tine dem i kjøleskap bør du legge rekene i en kjøkkenbolle, og gjerne rotere litt rundt på dem et par-tre ganger om dagen.

Man bør beregne omtrent ett døgn for å tine reker i kjøleskapet.

På den andre siden bør de helst ikke ligge mer enn to døgn i kjøleskapet, så ikke ta de opp altfor lenge før du skal bruke dem. Reker er jo ikke den råvaren som holder seg best, og det er best å være på den sikre siden, så det er anbefalt å planlegge rekemiddagen godt i forveien for å unngå at de blir liggende for lenge.

Les også:

Legg igjen en kommentar