Hvordan oppbevare jordbær

Jordbær er for mange selve symbolet på sommeren, og man må jo ha noen kurver i løpet av sommeren. Som de fleste sikkert er klar over holder jordbær seg i utgangspunktet dårlig i romtemperatur, og vil bli dårlige etter bare 12 timers tid dersom de ligger i helt vanlig romtemperatur. Så hvordan kan man oppbevare jordbær for å få dem til å holde seg lenger?

Første steg er å oppbevare dem kjølig, og man kan regne med at jordbærene holder seg gode i omtrent to-tre dager i kjøleskap. Dette er betydelig bedre enn om de oppbevares i vanlig romtemperatur, men likevel langt ifra spesielt lenge.

Før de legges i kjøleskapet bør man fjerne eventuelle dårlige bær, da bær med mugg på seg kan «smitte» andre bær slik at hele kurven blir dårlig raskere. Unngå også å skylle dem, og vent heller med dette til rett før du skal spise jordbærene.

Les også: Slik oppbevarer du multer.

Et par andre tips for å få gode og friske jordbær som tåler litt lenger oppbevaring i kjøleskapet:

  • Vask jordbærene i eddikvann (en miks av en tredjedel vanlig 7 % eddik og to tredjedeler vann). Dette dreper muggsporer, men pass på at jordbærene skyldes godt i vann etterpå, da eddiksmak på jordbær ikke er noe spesielt godt.
  • Sørg for at jordbærene ikke er fuktige når du legger de inn i kjøleskapet. Fukt er med på å gi gode levevilkår for muggen, og da blir jordbærene fortere dårlige.
  • Ikke pakk jordbærene inn i en pose eller boks med lokk. Luft er nemlig bra for å unngå fukt og mugg!
  • Spre jordbærene utover. Ikke legg de lagvis, men heller én og én ved siden av hverandre på et fat med papir på, slik at det ikke er noen del av bæret som er i kontakt med et annet bær.

Om du følger alle rådene ovenfor vil du trolig kunne øke holdbarheten til jordbær i kjøleskapet med minst noen få dager ekstra.

Les også:

Legg igjen en kommentar