Hvordan velge riktig skolesekk til barna

Det er viktig at skolebarn har en god ryggsekk som er god for ryggen deres, for feil type sekk kan føre til både ryggsmerter og hodepine. De fleste skoler tilbyr en gratis sekk til alle som begynner i første klasse, men det er mange skolebarn som av ulike grunner ikke ønsker å bruke disse.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan man velger riktig skolesekk for barna som skal begynne på skolen. Med denne i bakhodet er det enkelt å gå ut for å finne en egnet sekk som kan fungere godt for barnet.

Slik velger du riktig sekk

Når du skal velge skolesekk bør du begynne med å se etter en som har flere ulike lommer, og både bryst- og hoftereime. De to ulike reimene er viktige for å fordele hvor vekta belastes på kroppen til barnet, og gjør det enklere å bære sekken.

At sekken har flere lommer er også viktig av samme grunn, nemlig for å fordele vekten. Med ulike lommer har man mye lettere for å fordele vekten rundt om i sekken slik at ikke all belastningen kommer på samme sted.

Les også: Sjekk ut full oversikt over alt du trenger til skolestart!

Pass på at sekken har god polstring, og muligheter for å stramme og løsne alt av reimer og snorer etter behov.

Annonse: Sjekk ut ARK.NO sine beste ergonomisk utformede barnesekker for skolebarn.

Størrelsen på skolesekken bør ikke være for stor. Det er ikke bra for barnet om sekken er bredere enn skuldrene, eller henger ned på rompa. Da vil det føles som om sekken hopper når barnet er ute og går, og vil bli plagsomt over tid.

Her er det altså mye bedre å kjøpe en som er litt mindre, og heller oppgradere når barnet blir større. Typisk er en sekk på 22 L en god førstegangssekk for barn som skal begynne på skolen.

Pass også på at skulderreimene ikke er altfor brede. Dette er sjeldent spesielt godt for barna over tid, selv om man ikke vil merke ubehaget med det samme.

Annonse: Hos Jollyroom finner du et enormt utvalg av sekker for barn som skal begynne på skolen.

Til slutt vil vi også anbefale å være sikker på at sekken er godt utstyrt med reflekser. Dette kan være litt fort gjort å glemme når man skal kjøpe seg skolesekk i sommerferien, men er helt nødvendig når det begynner å bli mørkt ute i slutten av september.

Les også:

Legg igjen en kommentar