Gjelder reiseforsikring i røde land? Forklart

Myndighetene gir ofte oppdaterte lister over hvilke land og regioner i andre land som regnes som grønne, gule er røde. Dette forteller om hvordan Covid-situasjonen er i det aktuelle området, og i prinsippet er det kun grønne land man kan reise til uten å måtte sitte i karantene når man kommer hjem.

Såkalte «røde land» er da land eller områder hvor det er såpass mange smittet av Covid at det regnes som utrygt å reise dit. Utenriksdepartementet fraråder reiser til alle røde land og røde regioner, men hvordan blir det da med reiseforsikringen?

I utgangspunktet vil de færreste forsikringsselskap la deg få ha reiseforsikring om du reiser til et rødt land eller et rødt område. Så lenge UD fraråder reiser dit gjelder som oftest ikke reiseforsikringen.

Drømmer du om å ligge her må du nok vente en stund.

De nøyaktige avtalene avhenger selvsagt at hvilket forsikringsselskap man har. Noen forsikringsselskap annullerer hele reiseforsikringen dersom du reiser til et rødt land, mens andre kun nekter å betale for Covid-relaterte problemer som måtte dukke opp. Her må du med andre ord ta kontakt med ditt eget forsikringsselskap for å se hva som gjelder for dem.

Husk også at reiseforsikringen tar utgangspunkt i utreisetidspunktet. Så om du reiser til et grønt land med reiseforsikring vil denne gjelde selv om området plutselig får endret status til gul eller rød i løpet av oppholdet ditt der. Man slipper derfor å være redd for å miste reiseforsikringen underveis på turen sin, så man kan slappe av når man drar til et grønt land.

Denne artikkelen inneholder reklame for Tjenestetorget.

Les også:

Legg igjen en kommentar