Er det verdt å ha sykkelforsikring? Forklart

Det er mulig å kjøpe en egen sykkelforsikring for å sikre at du ikke må kjøpe en helt ny sykkel med egne sparepenger hvis det skjer noe med den.

En sykkelforsikring dekker typisk både sykkelen og fastmontert utstyr på den (som barnesete og GPS), og til og med skader på ting som sykkelhjelmer eller sykkelklær.

Med sykkelforsikringen er du ikke bare sikret mot tyveri, men også mot skader som kommer som følge av utforkjøringer eller kollisjoner.

I de aller fleste situasjoner hvor sykkelen din plutselig er ødelagt eller forsvunnet, vil en god sykkelforsikring hjelpe deg. Da trenger du bare å betale egenandelen, så får du utbetalt verdien til sykkelen!

Sykkel i en by på kveldstid

Som med andre verdifulle gjenstander bør du ha kvitteringen for å kunne vise frem til forsikringsselskapet dersom det skulle skje noe. De fleste sykkelforsikringer krever også at sykkelen er registrert i et FG-godkjent register slik at den kan spores og meldes stjålet.

De aller fleste forsikringsselskap har også krav til at du må låse sykkelen, og noen stiller dessuten egne krav til hva slags lås som er god nok.

Mange typer innboforsikring eller reiseforsikring dekker også sykkelen

Det finnes en del reise- innboforsikringer som også dekker sykkelen din. For eksempel vil en innboforsikring ofte dekke en fastlåst sykkel som blir stjålet fra hjemmet ditt. Noen har også forsikring mot uhell og skader på sykkelen.

Reiseforsikringene kan derimot ofte dekke tap, skade eller uhell på sykkel når du ikke er i hjemmet ditt.

De fleste store forsikringsselskapene tilbyr forsikring mot tyveri, brann, hærverk eller lignende som en del av innbo- eller reiseforsikringen. Ikke alle tilbyr skader eller uhell, så dette må du sjekke med forsikringen din.

En ting man derimot bær være oppmerksom på når man har innbo- eller reiseforsikring som dekker sykkelen er at egenandelen ofte er på 3-4 tusen kroner, sammenlignet med at det er mer vanlig med en tusenlapp i egenandel på egen sykkelforsikring.

Hvem bør ha sykkelforsikring?

Dersom du har en helt vanlig sykkel kan det hende at innboforsikringen og reiseforsikringen er mer enn nok til å dekke behovene dine. Om du derimot har en dyr sykkel som du bruker ofte kan det vært veldig lurt å investere i en sykkelforsikring.

Innbo- og reiseforsikringer har ofte et maksbeløp de betaler for tap av sykkel, typisk på rundt 40 000 kroner. Er sykkelen dyrere enn dette bør du skaffe egen sykkelforsikring.

Det er også lurt å ha sykkelforsikring på elsykkel. Disse er jo typisk dyrere, og kan ofte ha flere problemer enn vanlige sykler. Mange sykkelforsikringer dekker også ting som skader på motor og drivverk, noe du ikke får med inkludert innbo- eller reiseforsikring.

For deg med en dyr sykkel, eller en mellomdyr elsykkel er det stort sett vel verdt å ha egen sykkelforsikring. Summen du betaler i måneden er typisk et sted mellom 100 og 200 kroner, og da er absolutt hele sykkelen din forsikret mot det aller meste, og du kan slippe å stresse over at det skulle skje noe med sykkelen din.

For oss med billige sykler til maks 10 000 kroner holder stort sett innbo- og reiseforsikringen lenge. Den beste forsikringen er uansett å kjøpe en god sykkellås som er vanskelig for tyveri å håndtere!

Les også:

Legg igjen en kommentar