Hva er egentlig en refurbished telefon? Forklart!

Det blir stadig vanligere å kjøpe en refurbished telefon, også kjent som en refurbtelefon. Disse er gode som nye, men flere tusenlapper billigere!

En refurbished telefon er en brukt mobiltelefon som har blitt fikset av en mobiltekniker. Det betyr at dersom batteriet var dårlig er dette byttet med et nytt, om skjermen var knust har den fått en ny skjerm, og så videre. En refurbished telefon er derfor en brukt telefon som fremstår som splitter ny.

Mange som kjøper en refurbished telefon merker ikke engang at den har vært brukt tidligere, selv om noen av dem også kommer med litt riper og merker. Noen refurbished telefoner har svært små problemer, som at pakken de kom i var ødelagt, så det trenger ofte ikke å være snakk om store problemer heller.

Fordelen med å velge en refurbished telefon er at du fort kan få en god mobil til et par tusenlapper billigere. Det er mye tryggere enn å kjøpe en brukt mobil, siden du er sikker på at en kvalifisert tekniker har sjekket den for feil og fikset eventuelle problemer.

Frister det ikke å få en toppmobil til 5-6 tusen kroner istedenfor 8-9 tusen kroner? Det mellomlegget kan man jo bruke på noe annet fint man trenger, og mobilen man får er jo like god uansett.

I tillegg har jo dette en stor miljøgevinst, for nå slipper du å bruke en ny mobil mens en gammel mobil bare ligger og samler støv for den til slutt kastes.

Det er først og fremst forhandlere som selger refurbished telefoner, men det finnes også privatpersoner som gjør samme greia.

En iPhone.

Hvor mye penger kan man spare på en refurbished telefon?

Den største grunnen til å kjøpe en refurbished telefon er jo selvsagt at man skal spare penger, så hvor mye penger kan man faktisk spare på å kjøpe en brukt mobil som er fikset for å fungere akkurat som en ny?

Typisk kan du forvente å spare et sted mellom 1 500 og 3 000 kroner, selv om noen mobiler også har ennå større besparelser enn dette. En refurbished telefon er langt ifra noen gratistelefon, men den er altså betydelig billigere enn helt nye telefoner.

Noen priseksempler på refurbished telefoner:

Priseksemplene er hentet den 22. februar 2021, så prisene kan være helt ulikt når du leser denne artikkelen. Poenget og omtrentlig prisforskjell er derimot stort sett ofte ganske lik. Prisene er hentet fra Mobilverkstedet for refurbished telefoner.

En fin ting med refurbished telefoner er at du også kan få tak i skikkelig billige mobiler. Om du bryr det veldig lite om å ha en ny mobil kan for eksempel kjøpe en gammel iPhone SE 1. generasjon. Denne er jo veldig gammel, men fungerer helt fint til vanlig bruk, og koster ikke mer enn litt over tusenlappen som refurbished.

Hvordan kan man kjøpe en refurbished telefon?

For å kjøpe en refurbished telefon må du rett og slett bestille den fra en aktør som driver med dette.

I Norge er to av de største TeleOutlet og Mobilverkstedet. Begge disse aktørene fungerer egentlig på ganske samme måte ved at du går på nettsidene, finner den mobilen du vil ha, legger den i handlevogna, betaler og venter på at den skal komme i posten.

Etter noen få dager ligger den nye mobilen i postkassa eller på nærmeste postkontor, og du kan hente den og bruke den akkurat som det hadde vært en helt ny mobil.

Spørsmål og svar om refurbished telefoner

Hva slags garanti har man på en refurbished telefon?

Garantien man får på å kjøpe en refurbished telefon avhenger av hvor man kjøper dem. Butikkene setter selv garantien, men ofte får man ett eller to års bruksgaranti.

I tillegg gjelder selvsagt reklamasjonsrett når man kjøper en refurbished telefon, akkurat som om du hadde kjøpt en ny.

Kan man kjøpe andre ting enn telefoner som refurbished?

Hos Mobilverkstedet kan man også kjøpe ting som refurbished iPad eller refurbished smartklokke for deg som ønsker deg et billigere nettbrett.

Hvem passer en refurbished telefon for?

Alle som ønsker å spare noen tusenlapper, og klarer seg med fjorårets modell kan fint ha en refurbished telefon. Ellers er det helt perfekt for alle som har en tendens til å ødelegge mobilen din jevnlig.

Veldig mange kjøper også refurbished telefoner til barna.

Hvordan får selgere av refurbished telefoner tak i disse telefonene?

Ofte får butikker som selger refurbishede mobiltelefoner tak i disse ved å kjøpe defekte mobiler som har blitt levert til aktører som selger nye telefoner. Så hvis du sender inn en brukt og litt ødelagt telefon til Telenor for å bytte den i en ny, kan de selge denne videre til en refurbisher, som igjen selger den videre på nettsidene sine.

Noen aktører kjøper også ødelagte telefoner rett fra privatpersoner, og kan for eksempel tilby avslag på kjøp ved å bytte inn den gamle mobilen.

Denne artikkelen inneholder annonser for Mobilverkstedet og Teleoutlet.

Les også:

Legg igjen en kommentar