Hvordan finne IMEI-nummer på Android

Hver eneste mobil har sitt eget unike IMEI-nummer bestående av 15 siffer. Dette kan brukes for å identifisere en mobiltelefon, og er kjekt å ha kontroll over.

Hvis du mister eller blir frastjålet mobilen kan det nemlig være veldig nyttig å vite hva IMEI-nummeret til telefonen er, for dette kan altså brukes for å avgjøre om en telefon faktisk er den man tror.

Det er heldigvis veldig enkelt å finne IMEI-nummeret sitt på, og det skal være mulig å finne både fysisk på mobilen, så vel som i menyen. Vi skal se nærmere på de ulike metodene for å finne IMEI-nummeret på Android her.

For å finne IMEI-nummeret på en Android-telefon er det bare å gå til Innstillinger og velge Om telefonen. Bla nedover til feltet som heter IMEI, så står den 15 siffer lange koden der. Du kan også «ringe» *#06# for å få opp IMEI-nummeret.

Det er med andre ord superenkelt å finne IMEI-nummeret på mobilen din fra Innstillinger, så det er lurt å sjekke IMEI-nummeret og lagre tallene et sted du har tilgang til dem hvis du mister telefonen din.

Android telefon Xiaomi Mi

Alle telefoner har også IMEI-nummeret skrevet fysisk på telefonen, så du trenger ikke å ha en mobil som fungerer for å finne ut hva IMEI-nummeret er.

For å finne det fysiske IMEI-nummeret må du i de fleste tilfeller åpne SIM-skuffa, så er IMEI-nummeret skrevet der. På noen eldre Android-mobiler står også IMEI-nummeret på eller bak batteriet. Hvis du ikke finner det noen av disse stedene kan det være at det står skrevet bak på dekselet til telefonen.

Det er altså litt ulike steder hvor IMEI-nummeret kan være skrevet, så den nøyaktige plassene vil variere avhengig av modell og produsent. Men alle mobiler skal ha IMEI-nummeret fysisk skrevet på mobilen et sted, så det skal være mulig å finne det hvis du leter godt nok.

Hvis du sliter med å finne IMEI-nummeret til mobilen din anbefaler vi å ta et søk på «IMEI location mobilprodusent modell», så finner du raskt ut av det.

Les også:

Legg igjen en kommentar