Hvordan finne mistet telefon

Er du også en av oss som hele tiden roter vekk telefonen? Panikken setter inn når man mistenker at den er helt vekk, men heldigvis pleier den å ligge på et fornuftig sted i hjemmet.

Det er heldigvis flere ting du kan gjøre for å finne igjen en telefon du har mistet, og i denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan du finner igjen en mobil du har mistet, uansett om du har Android eller iPhone.

Den enkleste måte å finne igjen er mistet telefon er ved å aktivere Find My Phone på iPhone, eller Finn telefonen på Android. Logg inn med Google-konto eller Apple-ID, og velg telefonen du mistet. Da får du enheten opp på et kart, og kan spille av en høy lyd slik at du finner den.

Vi ser nærmere på fremgangsmåte for å aktivere disse tjenestene nedenfor.

En iPhone

Når man har aktivert Find my Phone eller Finn Telefonen er det stort sett enkelt å finne den. Det spørs jo litt på hvor den er da. Om telefonen er koblet til trådløst internett eller har aktivert datatrafikk kan du få opp beliggenheten til telefonen på et kart. Da bruker den GPS, og du får en nøyaktighet på omtrent 20 meter.

Samtidig kan du få mobilen til å spille av en lyd, uavhengig av om den var i lydløs modus eller ikke. Lyden starter litt rolig, og blir gradvis høyere. Når du bruker kartet for å komme innen 20 meter fra mobilen og spiller av en lyd, er det stort sett ganske greit å finne den igjen.

Begge disse metodene fungerer kun om funksjonen er aktivert på forhånd, så hvis du aktivt har slått av disse tjenestene vil de ikke fungere.

Slik sporer du hvor mobilen den er med Android

Skjermdump finn telefonen android
Skjermbilde fra Finn Telefonen.

For å bruke Finn Telefonen trenger du en Android-telefon som er logget inn med en Google-konto.

Når du mister telefonen er det bare å gå til denne nettsiden. Der logger du inn med samme Google-konto, så vil du få opp en oversikt over alle enhetene som er registrert på kontoen din. Klikk på den mobilen du har mistet, så vil den begynne å søke etter enheten.

Det første som skjer er at du får opp et kart hvor du ser hvor mobilen er. Dette krever at du enten har satt på datatrafikk eller at mobilen er koblet til et trådløst internett.

I tillegg får du opp en meny tilsvarende den på skjermbildet til høyrere. Der ser du at du kan gjøre følgende:

  1. Spill av lyd. Selv om mobilen er i lydløs modus kan du spille av lyd som blir gradvis høyere. Etter et par minutter er lyden superhøy, og hvis du er i nærheten av telefonen finner du den raskt igjen.
  2. Beskytte enheten ved å logge ut. Da blir telefonen låst og logget ut av Google-kontoen din. Du har også mulighet til å skrive en melding som kommer opp på mobilen, slik at folk som finner den kan ta kontakt med deg.
  3. Tøm enheten. Når du velger dette blir alt innholdet på enheten slettet for alltid. Dette bør være sist utvei, og er kanskje kun aktuell hvis du tror noen har stjelt mobilen din.

Slik sporer du hvor mobilen din er med iPhone

For å finne igjen en iPhone du har mistet må du bruke appen som heter Find my Phone. Denne kommer forhåndsinstallert på alle iPhoner, og er aktivert med mindre du aktivt har deaktivert Find my Phone.

Når du har mistet telefonen må du gå til denne nettsiden på sidene til iCloud. Der må du logge inn med samme Apple-ID som du har brukt på iPhonen din. Da får du opp en liste over alle enhetene som er koblet til brukerkontoen din, så velg den du har mistet.

Når du klikker på enheten får du opp et kart, og muligheten til å klikke på en knapp for å spille av en lyd. Denne lyden blir veldig høy, og spilles av selv om mobilen er satt i lydløs modus.

Det er også mulig å klikke på en knapp som låser telefonen slik at du må ha sikkerhetskoden din for å låse den opp igjen. Det er også mulig å slette all data på mobilen hvis du ønsker det.

Les også:

Legg igjen en kommentar