Pris for teoriprøve for bil forklart (2022)

Før man kan bestille oppkjøring og ta førerkort for personbil må man bestå en teoriprøve. Denne gjennomføres direkte hos Statens vegvesen, og kan ikke gjøres på en kjøreskole.

Som med alt annet når du skal ta lappen koster moroa penger, men hva er egentlig prisen for å ta teoriprøva for bil i 2022?

I 2022 er prisen for å ta teoriprøven for personbil 680 kroner. Du kan enten betale med bankkort eller kontanter når du er på trafikkstasjonen, eller med bankkort eller kredittkort på nett i forveien. Prisen er per forsøk, og koster det samme på forsøk nummer to, tre eller flere.

Det er ikke mulig å få noen rabatt, og verken studenter, pensjonister eller andre får noe billigere. Prisen for å ta teoriprøven er også lik uansett om du betaler på nett eller i skranken før du skal ta prøven.

Hvis du stryker må du jo ta den på nytt, og da må du altså betale 680 kroner ekstra for et nytt forsøk. Pengene er tapt hvis du stryker, og du får dem verken igjen, eller noen form for rabatt når du skal ta neste forsøk.

Bil som kjører på vinteren

Prisen pleier å endres hvert år, så i 2022 kommer vi tilbake for å oppdatere denne artikkelen med den nye prisen. Typisk har prisen steget med 20 til 40 kroner hvert år, så vi tipper at det vil koste rundt 700 til 720 kroner i 2022, men det får vi jo se når den tid kommer.

Les også:

Legg igjen en kommentar